Andrea Pirlo "puhui jaloillaan" - 5 faktaa uran lopettaneesta legendasta

Futismaailmassa on tilaa uusille karismaattisille taitoniekoille, kun Andrea Pirlo lopetti. Anakonda.fi nostaa esiin viisi asiaa italialaispelaajan urasta ja elämästä.

"Ikuisesti ei voi jatkaa."

Siinä italialaisen jalkapallolegenda Andrea Pirlon perustelu sille, miksi ura loppui nyt. Pirlo pisti pläägät naulaan, kun New Yorkin joukkueen kausi päättyi pudotuspeleissä.

Kaikki kunnia Pirlon lisäksi monia muita jäähdytteleviä huippupelaajia keränneelle Yhdysvaltain futisliigalle, mutta Pirlon saavutukset tullaan muistamaan Euroopasta. Täällä hän nousi legendaksi niin maajoukkuessa kuin seuroissaankin.

Anakonda.fi listasi syitä, miksi Pirlo kannattaa muistaa jatkossakin.

1. Maailmanmestaruus ja muita pokaaleja

Pirlo oli mukana Italian maajoukkueessa, joka voitti maailmanmestaruuden vuonna 2006. Seurajoukkueissa hän ehti edustaa kolmea Italian suurseuraa, Torinon Juventusta sekä molempia Milanon seuroja Interiä ja AC Milania. Hän voitti Italian mestaruuden kuusi kertaa, maan Cupin kahdesti - samoin Mestarien liigan, vuosina 2003 ja 2007, Milanin paidassa.

2. "Hän on hiljainen johtaja"

"Hän on hiljainen johtaja, hän johtaa jaloillaan." Näin on kiteyttänyt Pirlon kyvyt italialaisvalmentaja Marcelo Lippi.

Pirlo oli monipuolinen pelaaja. Hän pelasi keskikentällä, rakensi peliä ja vakuutti niin vastustajat kuin omatkin teknisillä taidoillaan, pelisilmällään, ajoituksellaan, huikeilla vapaapotkuillaan - ja olemuksustaan henkineellä johtajuudella.

3.  Tyyliniekka ennen tatuoitujen tähtipelaajien valtakautta

Mies voi lähteä Italiasta, mutta Italia ei lähde miehestä! Pirlo lopetti uransa 38-vuotiaana. Hän oli viime vuosinaan maailman tähtipelaajien joukossa raikas tuulahdus menneiltä ajoilta. Pelaajat huolehtivat olemuksestaan nykyisinkin - ja ehkäpä nimenomaan nykyisin - peliin tullaan parturituolin kautta ja tautoinnit on suunniteltu näkymään pelipaidan alta. Mikäpä siinä, mutta Pirlo luotti karismaansa ja tyylitajuunsa, pukeutui hän sitten edustustehtäviin, muotikuvauksiin puvussa - tai kadulle viime vuosien kotikaupungissaan New Yorkissa kuten oheisessa Instragram -kuvassa:

 

Henkilön Andrea Pirlo Official (@andreapirlo21) jakama julkaisu17. 10ta 2016 klo 7.03 PDT

(jos kuva ei näy selaimellasi, katso se tästä)

4.  Uran jälkeen viinitarhuriksi?

Viinitarhuri Pirlo toki jo on, perheen perintönä pienen tilan voimin lähellä synnyinpaikkaansa Bresciassa. Hän on vannonut tilansa luomuviinien nimiin jo useamman vuoden ajan - ja antanut kuuluisat kasvonsa tilansa tuotteiden markkinointiin.

5. Vai suoraan Chelsean valmennusryhmään?

Brittimediassa on ollut kuvia Pirlosta tyylikkäissä siviilivaatteissa Stamford Bridgellä, Chelsean kotistadionilla. On ennakoitu, että maanmies, manageri Antonio Conte olisi löytänyt Pirlolle hommia Valioliiga-joukkueen valmennusryhmästä saman tien.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Agencia de Noticias ANDES