Ässät vai ystäväsi valmentama Ilves, Olli Lindholm?

Kumpaa kannattaa Yö-laulaja Olli Lindholm jääkiekon Liigan pudotuspeleissä? Vanhaa suosikkiaan Ässiä vai ystävänsä Karri Kiven valmentamaa Ilvestä? Anakonda.fi kysyi, Olli Lindholm vastasi.

Olli Lindholm ja Karri Kivi. Laulaja ja valmentaja. Ystävät, tunnetusti viimeistään siitä lähtien kun Kivi valmensi Porin Ässät Suomen mestariksi kevällä 2013.

Olli johtaa alunperin porilaista Yö-yhtyettä, vaikka on asunutkin pitkään Tampereella.

Karri puolestaan johti pitkään Ässiä, vaikka onkin alunperin tamperelainen.

Kaksikko on puhunut toimimisestaan toistensa tukihenkilöinä usein. Kivi muun muassa kannusti Lindholminkin valmentajaksi, Voice of Finland -tv-ohjelman laulukoutsiksi.

Vuonna 2013 Kivi valittiin "vuoden positiivisimmaksi porilaiseksi". Silloin hän oli valmentanut Ässät mestariksi sensaatiomaisesti: joukkue ehti tammikuussa jo johtonsa toimien perusteella luovuttaa ja myydä parhaan pelaajansa Stephen Dixonin, mutta Kivi sai tiivistyneen ryhmän pelaamaan hurmiossa. Antti Raanta, Veli-Matti Savinainen, Mika Niemi ja monet muut pelaajat ovat tunnettuja tähtiä nyt, mutta eivät olleet sitä ennen Ässien ihmekevättä.

Nyt Tampereella toivotaan, että Kivi toistaa temppunsa. Ilves onkin pelannut viime viikkoina nousujohteisesti. Matka mestaruuteen on toki pitkä, ensin olisi kukistettava Ässät, sitten käytävä viime vuosien parhaan Liiga -joukkueen Tapparan kaatoon. 

Mutta kaikki on mahdollista, varsinkin etukäteisspekulaatioissa.

Miten sitten voi miesten välinen ystävyys, kun pelataan jääkiekon Liigan pudotuspelejä - ja ollaan eri leireissä?

Vai ollaanko?

Kumpaa joukkuetta Olli Lindholm (kuvassa) kannattaa? Ikisuosikkiaan Ässiä, jonka pudotuspelien Maamme -laulun tulkitsijana on tuttu näky? Vai Kiven Ilvestä - ei kai kaveria sentään jätetä?

Anakonda.fi tavoitti Lindholmin. Vastaus on ytimekäs ja tyhjentävä:

"Joukkuetta ei vaihdeta koskaan."

Fakta: Jääkiekon Liigan pudotuspelit alkavat keskiviikkona. Lisätietoja tästä.

Teksti: Pasi Kostiainen

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Liiga: juhliiko tämän tatuoinnin omistaja? - Pudotuspelit käyntiin supersarjalla HIFK - Kärpät