Hans Välimäki:"Kesän grillaustrendi on jälkimarinointi!"

Grillata voi aina, mutta mikä on juuri tämän kesän juttu? Anakonda.fi kertoo, miten kaksi huippukokkia näkee grillauksen trendit.

Valo lisääntyy, on siis syytä grillata enemmän. Kun Suomessa on nykyisin ilmasto, että joka kuukausi voidaan saavuttaa kymmenen asteen lämpötila, on grillauskin ympärivuotista hommaa yhä useammille. Mutta päivän piteneminen, luonnon herääminen ja ties mitkä kevään kujeet ajavat yhä useammat grillin hehkuun juuri nyt ja lähikuukausina.

Mutta mikä on grillaamisessa juuri tämän vuoden juttu?

"Jälkimarinadit", vastaa Hans Välimäki.

"Rabeja ja marinadeja käytetään paljon."

TV:stä tutulla huippukokilla on omakin vartaansa hiilloksella, sillä hän on ollut suunnittelemassa Lidlin Grillimaisteri -tuotteisiin muun muassa marinadeja.

Toinen grillaamiseen erikoistunut kokki Henrik Rehbinder puolestaan uskoo, että savustaminen ja "slow grilling" saavat yhä useammat muuttamaan grillaustottumuksiaan.

"American slow cooking tulee olemaan kova juttu", hän sanoo.

"Sanon näin, vaikka juuri näin olen sanonut jo viisi, kuusi vuotta. Siis hitaalla tulella grillaaminen ja savustaminen."