"Miehet lounaalla" - näin klassikkokuva otettiin - Katso Timen dokumentti

Anakonda.fi jakaa yhdysvaltalaismedia Timen viisiminuuttisen dokumentin tutusta aiheesta: Miehet lounaalla eli kuinka amerikkalaiset rakennustyöläiset viettivät ruokahetken pilvenpiirtäjiä tehdessään.

"Kun kuvan näkee kerran, sitä ei unohda."

Miehet lounaalla on yksi näistä kuvista. Se on otettu vuonna 20. syyskuuta 1932 RCA Buildingin 69. kerroksessa Manhattanilla, New Yorkissa. Kuvan ottajaa ei tiedetä, sillä yhtä aikaa vastaavia kuvia hääri ottamassa kolme kuvaajaa.

Kuvaa pidetään ikonisena osoituksena New Yorkin rakentamisesta, rakennustyöläisten huimapäisyydestä - ja valokuvan voimasta. Kuvaa on myös epäilty lavastetuksi, mutta sen vakuutetaan olevan aito. Kuvassa olevien työmiesten henkilöllisyyttä ei tiedetä, joukossa on arveltu olevan navajo -intiaaneja, irlantilaisia sekä mahdollisesti muualta Euroopasta tulleita duunareita.

Anakonda.fi jakaa työviikon aloituksen kunniaksi Timen YouTube -tililtä ytimekkään dokumentin kuvasta ja sen esittämästä aikakaudesta New Yorkissa. Se saattaa herättää matkakuumeen sekä Yhdysvaltoihin että menneeseen maailmaan.

 Kuva: kuvakaappaus Timen YouTube -videosta.