VIIKON BIISI: Pyhimys: Jättiläinen - "Elämän tarkoitus ei selviä koskaan"

Anakonda.fi:n Viikon biisi on Pyhimyksen Jättiläinen - biisi, jota Mikko "Pyhimys" Kuoppala kuvaa tulevan albuminsa avainraidaksi.

Tämä on parasta suomalaista räppiä vuonna 2018. Pyhimys julkaisi komean Kynnet, kynnet -biisin syksyllä ja jatkaa nyt yhtä vakuuttavasti: Jättiläinen on tarttuvalla kertosäkeellä kuorrutettu häpeämättömän syvällinen biisi, joka tulee haastamaan Kynnet, kynnet -hitin aseman Pyhimyksen kaikkien aikojen striimatuimpana biisiä.

Samalla Pyhimys nostaa odotukset helmikuussa julkaistavan Tapa poika -albumin osalta todella korkealle.

Luvassa on Pyhimykselle tyypilliseen tapaan teemalevy. Uudella levyllään kertoja kasvaa pojasta mieheksi ja oivaltaa, ettei elämän tarkoitus selviäkään.  Tai kuten Pyhimys itse muotoilee tiedotteessa:

”Jättiläinen oli viimeinen levylle kirjoitettu kappale ja sen rooli albumin draamankaaren kannalta ehkä kaikkein keskeisin. Kultaisen leikkauksen kohdalla, seitsemännessä biisissä poika ei ole enää poika, vaan isä. Poikaa ei siis varsinaisesti tapeta, mutta isän kuolema saa sukupolvien rattaan loksahtamaan yhden askeleen, ja lopputulos on pojan katoaminen. Kappale kertoo avuttomuudesta ja sen tajuamisesta, ettei aikuistuminen tuonutkaan vastauksia suuriin kysymyksiin, eikä elämän tarkoitus selviäkään koskaan. Seuraajat eivät ole mitään ilman edeltäjiään ja siihen viittaa Isaac Newtonin tunnetuksi tekemä vertaus maailman katselemisesta jättiläisen harteilta. Tässä pohdinta on sijoitettu tapahtuvaksi kuvitteellisiin oman isän hautajaisiin, jossa kertojalle elämän karut realiteetit konkretisoituvat.”

Kappaleen lauluosuuksista vastaa Aksel Kankaanranta.

Anakonda.fi jakaa Jättiläisen kuultavaksi Spotifyn kautta tästä:

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen