Kingston Wallille kunniaa! - Jylli, Kuoppis ja Von Hertzen yhdessä lavalle

Anakonda.fi tervehtii ilolla kevättalveen kohdistuvaa keikkauutista: Kingston Wallin laulut heräävät henkiin ainakin yhdelle keikalle - ja parhain mahdollisin voimin.

Tähän tuskin riittää yksi keikka Helsingin Tavastialla!

Yksi kuitenkin on myynnissä näin aluksi. Legendaariseen maineeseen nousseen helsinkiläisyhtyeen Kingston Wallin musiikki kaikuu Tavastialla 25. helmikuuta 2019. Yhtyeen laulaja-kitaristi ja johtohahmo Petri "Pete" Walli täyttäisi tuolloin 50 vuotta. Hän kuoli kesällä 1995 vain 26-vuotiaana.

Itseoikeutettuina lavalle nousevat Kingston Wallin riveissä Wallin kanssa soittaneet basisti Jukka Jylli ja rumpali Sami Kuoppamäki. Vahvistusta he saavat aikalaisista ja opetuslapsista, kun veljesyhtye Von Hertzen Brothersin Pide, Kie ja Jonne esittävät yhdessä Kingston Wallin levytrilogian musiikkia. Muutaman vuoden Wallia nuoremmat Von Hertzenit saivat omalaatuista psykedeelistä rockia soittaneesta Kingston Wallista innoitusta omalle uralleen, veljeksistä vanhin, 48-vuotias Kie Von Hertzen ehti toki ystävystyäkin Wallin kanssa.

Ensi vuonna tulee kuluneeksi myös 25 vuotta Kingston Wallin levytrilogian valmistumisesta. Neljännesvuosisadan aikana yhtyeen musiikki ei suinkaan ole vaipunut unholaan, vaan juuri tämänkaltaista kunnianosoituskeikkaa ovat odottaneet monet. Niin monet, että keikkoja tullee lisää. Eikä suuri ihme olisi, vaikka sama ryhmä nähtäisiin valikoiduilla keikoilla ensi kesän festivaaleilla.

Pasi Kostiainen, kuva: Ville Malja