Laulun tarina: Palefacen uutuus on laulu satavuotiaalle - "Suomi johtaa!"

Anakonda.fi:n Laulun tarinassa Paleface kertoo uuden biisinsä ajankohtaiset taustat.

Eteenpäin on biisi, joka kuultiin ensimmäisen kerran uudenvuodenaattona Helsingin Narinkkatorilla järjestetyssä suurkonsertissa. Siinä Paleface kommentoi Iso-H:n, Prinssi Jusufin ja Jepa Lambertin kanssa "viime aikojen kireetä ilmapiiriä" - ja muistuttaa enemmistön katsovan eteenpäin perinteisesti monikulttuurisessa Suomessa.

"Styge käsittelee meidän ajatuksia suomalaisuudesta. Me ollaan Hoon kanssa tätä suomiräpin uudisraivaaja-sukupolvee. Jusuf taas on suomiräpin uutta polvee ja syntyjään Etiopiasta, joten meillä kaikilla on kiinnostava kulma aiheeseen”, Paleface kuvailee.

”Liikkeellä on paljon voimia, jotka yrittää määritellä suomalaisuutta jotenkin poissulkevasti. Me uskotaan kuitenkin avoimeen, moniarvoiseen ja monikulttuuriseen Suomeen. Kuten Henkka biisissä räppää, sellaista myyttistä yhtenäiskulttuuria ei ole koskaan ollutkaan. Ollaan lähtökohtaisesti hämäläisiä, savolaisia, karjalaisia, saamelaisia, romaneita ja tataareja. Suomalainen kulttuuri ei ole uhattuna, kuten jotkut väittää. Sen sijaan se muuttuu koko ajan monimuotoisemmaksi."

"Toivoisin, että satavuotiaan Suomen juhliminen olisi portteja ja solmuja avaavaa. Suomi on monilla globaaleilla mittareilla mitattuna poikkeuksellinen paikka, paljon on riemuittavaa. Myös suomiräp elää uutta kultakautta ja tuntuu ettei Suomessa oo koskaan duunattu näin paljon hyvää musaa ja kulttuuria! Pieni joukko suomalaisia takertuu menneeseen ja säteilee negatiivista energiaa. Suurin osa meistä kuitenkin elää globaalissa tietoisuudessa ja katsoo eteenpäin! Suomi johtaa!”

Anakonda.fi linkittää Spotifyn kautta kuultavaksi Palefacen uuden biisin Eteenpäin: