Laulun tarina: Martti Servo: Nyt nollaan täysillä - "Nyt nollaan satasella, vauhti on kuin Ari Vatasella!"

Martti Servo & Napanderin vauhtiralli sopii viikonloppuun kuin lauantaisauna!

Anakonda.fi:n Laulun tarina -sarjassa esitellään yleensä kappaleita, jotka ovat klassikkoja - tai ajankohtaisia hittejä matkalla ikivihreiksi.

Martti Servo & Napanderin Nyt nollaan täysillä -biisin pitäisi olla jompaa kumpaa. Siitä toki saattaa tulla molempia, mutta tällä hetkellä se on pari kuukautta sitten julkaistun Teräsmylly jauhaa -albumin unohdettu mestariteos.

Jos mainion Martti Servon uran päätyöt jakaa karkeasti kahteen, haikeutta hapuilevien, mutta monitulkintaisten balladien (kuten Maailman sinisin taivas) vastapainoksi löytyy lauluja, joissa kertoja yltyy juhlimaan, irrottelemaan, bailaamaan siis pitämään hauskaa niin, että mopedi ei meinaa pysyä hallussa.

Laulun tarinassa esiin nostettava biisi on juuri tällainen, jälkimmäisen kategorian ralli, jossa elämän valtatien montut unohdetaan vauhdilla:

Nyt nollaan täysillä

nyt nollaan satasella

kun annan mennä

vauhti on kuin

Ari Vatasella

Kappale vertautuu muun muassa Servo -klassikkoon Viikonloppu: molemmissa kertoja irtautuu hillityistä arkiasetuksistaan ja antaa tosiaankin mennä!

"Kyllä meidän kappaleissa yritetään tavoittaa sitä onnellisen vapauden tunnetta, jonka ihmiset kohtaavat, toivottavasti kuitenkin riittävän usein. Vaikkapa sitä, kun pääsee pitkän päivän jälkeen pois töistä:´Nyt lähden tästä!´Se tunne kestää kuitenkin useimmiten vain hetken, valitettavasti", Servo itse kommentoi Anakonda.fi:lle.

Mikäpä siis parempi biisi viimeiseen viikonloppuun ennen joulua kuin Nyt nollaan täysillä!

Sen voi kuunnella Spotifyn kautta tästä:

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

KÄSITELTY: lisätty muun muassa Servon kommentti