Matkaelämys välilaskulla - Kuusi miljoonaa ihmistä pysähtyy Helsinki-Vantaalle, nyt heitä houkutellaan elämysten äärelle

Stopover.fi -palvelu on kokoaa matkailijoille suunnattua tarjontaa yhteen sivustoon.

Eikö ole kätevää, että samasta nettiosoitteesta pystyy hankkimaan pääsylipun matkakohteen erilaisiin turistikierroksiin ja muihin aktiviteetteihin?

Onpa tietysti. Ja nyt se on mahdollista Helsingissäkin – mutta miksi vasta nyt? Niin kuin monet hyvät ideat, www.stopover.fi tuntuu itsestään selvältä, kun se toimii!

 "Tätä konseptia on kehitetty aktiivisesti kolmen vuoden ajan", idean isä Pekka Mäkinen kertoo Anakonda.fi:lle.

Eikä Mäkisen ole tarvinnut keksiä ideaa edes ihan itse. Hän työskentelee myös Icelandairin maajohtajana Suomessa. Mäkinen on nähnyt läheltä, miten hänen edustamansa lentoyhtiön Stopover –lipunmyynti on suorastaan räjäyttänyt Islannin matkailun. Reykjavikin matkailijamajoitusten käyttöaste huitelee huippulukemissa ympäri vuoden ennen kaikkea siksi, että moni pysähtyy Islantiin muutamaksi päiväksi matkallaan Yhdysvalloista Eurooppaan tai toisin päin.

Stopoverin ansiosta syrjäinen kolkko on muuttunut hauskaksi välietapiksi.

Samaa yritetään nyt Helsingin kanssa. Lähtevä, saapuva ja ennen kaikkea vaihtomatkustaja halutaan napata pääkaupunkiseudulle muutamaksi päiväksi – tai edes muutamaksi tunniksi.

Helsinki-Vantaalle pysähtyy vuosittain noin kuusi miljoonaa vaihtomatkustajaa – heistä riittää asiakaspotentiaalia.

Mäkisen ja Airtouch Oy:n Stopover ei ole hankkeen kanssa yksin, sillä Helsingin kaupungilla, Visit Finlandilla ja matkailijoita esimerkiksi Aasiasta Eurooppaan syöttävällä Finnairilla on myös intressejä saada piipahtajia pääkaupunkiin. Mainitut tahot ovat jo asian markkinointiin panostaneetkin.

Käytännössä Stopover -palvelut toimivat esimerkiksi älypuhelimen kautta. Mäkinen luottaa, että asiakkaita jatkossa riittää ja hakee tukea kansainvälisestä matkailun trendejä kartoittavasta kansainvälisestä Skift Reportista viime vuodelta.

Sen mukaan 85 prosenttia matkailijoista päättää matkan lopullisen sisällön ja ohjelman vasta kohteessa ja digitaalisesti ostettavan sisällön merkitys korostuu merkittävästi, hän sanoo.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen 

Jo muutaman vuoden Helsingissä pyörinyt Sibelius Experience on yksi Stopover –sivuston kautta ostettavista palveluista.