Japani-Saksa 1-1 - Luotettavimmat autot listattiin Yhdysvalloissa

Vastaavissa listauksissa aiemminkin korkealle sijoittuneet Lexus ja Porsche jakoivat kärkipaikan, kun J.D. Power listasi luetettavimmat automerkit. Anakonda.fi jakaa listan tulokset.

Tutut automerkit olivat kärjessä, kun yhdysvaltalainen J.D. Power listasi käytössä luetettavimmat autot. Japanilainen Toyota -johdannainen Lexus ja saksalainen urheiluauto Porsche jakoivat ykköstilan tasapistein luettelossa, johon tarkkailtiin käyttökokemuksia vuoden 2014 automalleista vuoden ajalta.

Lexus on premium-auto ja Porsche arvokas sporttibrändi, mutta aina rahallakaan ei saa luetettavuutta: yllättäen listan häntäpäästä löytyy "Nissanin Lexus" eli toisen japanilaisvalmistajan Nissanin luksusbrändi Infiniti.

Listauksessa verrattiin sataan autoyksilöön tulevia vikoja ja muita luotettavuuden määritteitä. Omat luokituksensa oli yleisvaikutelman lisäksi muun muassa voimansiirrolle sekä auton rungolle ja sisustukselle.

Yhdysvaltalaislistaus ei välttämättä imartele amerikkalaisia autonvalmistajia. Buick sijoittui kärkiviisikkoon, mutta muut brändit saivat kotikentällään tyytyä vaatimattomampaan luotettavuusluokitukseen.

Tässä lista automerkeistä luotettavuusjärjestyksessä:

Lexus

Porsche

Toyota

Buick

Mercedes-Benz

Hyundai

BMW

Chevrolet

Honda

Jaguar

Kia

Lincoln

MINI

GMC

Cadillac

Audi

Volvo

Chrysler

Subaru

Volkswagen

Mazda

Acura

Nissan

Land Rover

Mitsubishi

Ford

Ram

Dodge

Infiniti

Jeep

Fiat

Fakta: J.D. Power on yhdysvaltalainen tutkimusyhtiö. Sen autoluotettavuustutkimuksen julkaisi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

KUVA: Kirakiraouji - kuvassa Lexus RC 300h, vuosimalli 2014