Remu yllättää: arkistojen kätköistä löytyi jämäkkä konserttitaltiointi

Remu Aaltonen täyttää tammikuussa 70 vuotta, mutta tapojensa mukaan hän antaa lahjan: merkkipäivän kunniaksi julkaistaan livetallenne vuodelta 1993.

Anakonda.fi pääsi tutustumaan levyn materiaalin, ja täytyy sanoa, että nyt lähtee!

Tai lähti, 21. toukokuuta 1993. Silloin Remu and His All Starsin eräs pätevimmistä kokoonpanoista soitti Live At Tullikamari. Tuo ryhmä - kitaroissa Luumu Kaikkonen ja Jukka Orma, bassossa Mitja Tuurala, rummuissa Keimo Hirvonen ja koskettimissa Tapio Siitonen - seurasi Remua osaten tulkita hänen käsimerkkinsä ja ilmeensä. Meno oli silkkaa Remua - ja tuossa vaiheessa nelikymppinen rocklegenda oli jo vaihtanut farkut hyvin istuviin pukuihin ja lisännyt musiikilliseen palettiinsa swingiä, skiffleä, jazzia sekä suomalais-slaavilaisia ja itämaisia iskelmävärejä ja -väristyksiä.

Tuossa vaiheessa valtaosa ohjelmistosta oli Aaltosen suomenkielistä kamaa. On siis suorastaan historiallisesti merkittävää, että tuon ajan livekunto on aikanaan taltioitu Yleisradion Radiomafialle laadukkaasti. Ja se, että nyt tuo materiaali Paholaisen masurkasta Vilkuileviin silmiin saatetaan nyt Remun musiikin monipolvisen fanikunnan hankittavaksi. Ja onhan mukana toki muutama englanninkielinenkin ralli, muun muassa Hurriganes -klassikko Get On.

Lähes neljännesvuosisata sitten taltioitu juhlalevy julkaistaan 10. tammikuuta 2018 - eli Remun 70-vuotispäivänä.

Parhaillaan Remu on Last Call -kiertueella, jonka on ilmoittanut jäävän viimeisekseen. Kiertue huipentuu Viimeiseen keikkaan Helsingin jäähallissa 20. tammikuuta 2018.

Kuva: Henrik Schütt, Remu vuonna 1993 - osa tulevan levyn kansimateriaalia