Pääkirjoitus: Anakonda.fi aloittaa

Musiikkia ja muuta populaarikulttuuria, urheilua - ja myöhemmin tänä vuonna vaikka mitä lifestyle -tarinaa. Tervetuloa Anakonda.fi:n maailmaan.

J. Karjalainen on sanonut, että fiilis on älyn korkein muoto. Fiilikseen kiteytyy kaikki elämässä siihen mennessä kertynyt kokemus ja hankittu tieto.

Kun uuden äärellä tulee se fiilis, että tämä on nyt oma juttu, tunteeseen kannattaa ehkä luottaa.

Toivottavasti Anakonda.fi pystyy tarjoamaan tuon löytämisen ilon mahdollisimman monille.

Anakonda.fi on syntynyt netinkäyttäjän tarpeesta. Nyt on kanava monille tarinoille urheilusta, musiikista ja viihteestä. Nyt on luettavaa ja katsottavaa. Ja päivä päivältä tulee lisää - myöhemmin tänä vuonna myös muista aiheista.

Suomessa on paljon hyviä musiikki-, urheilu- ja lifestyle -medioita. Mutta juuri Anakonda.fi:n kaltaista yhdistelmää ei ole. Eikä ehkä asennettakaan, sillä toivottavasti useimpiin juttuihin välittyy erikoista intomieltä - ovat ne jutut sitten tekstiä tai netti-tv:tä. Tai jotain muuta, mitä emme vielä osaa luvatakaan. 

Sattumalle pitää jättää tilaa. Se, että Anakonda.fi starttaa 5.5.2014 ja jakaa jatkossa syntymäpäivän teologi-filosofi Søren Kierkegaardin ja poptähti Katy Perryn kanssa on sattumaa. Vai onko?

Mitään ei kuitenkaan keksitä väkisin uusiksi, uutiset tulevat olemaan uutisia myös Anakonda.fi:n sivuilla. Haastateltavien ääni pyritään välittämään vääristelemättömänä kuten missä tahansa itseään kunnioittavassa mediassa.

Ja vaikka fiilistely käsitetään yleensä myönteiseksi toiminnaksi, Anakonda.fi tulee kertomaan myös surullisia, kriittisiä ja tarvittaessa vastenmielisiäkin tarinoita. Jos katse kantaa, pyrimme näkemään ilmiöiden taakse.

Anakonda muuten on maailman suurin käärme. Anakonda.fi ei - ainakaan alussa - ole Suomen suurin nettimedia. Mutta aivan kuten jättikäärmeeseen, myös Anakonda.fi:n sisälle tulee mahtumaan paljon. Se kasvaa koko ajan. Voi tulla fiilis, että se kannattaa päästää luikertelmaan myös omaan elämään.

 

Pasi Kostiainen