Tyson tukee Trumpia, JLo Clintonia - Katso lista ehdokkaiden julkkiskannattajista

Mike Tyson ja Hulk Hogan kannattavat Donald Trumpia Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. Anakonda.fi:n kokoama lista osoittaa kuitenkin, että viihdemaailman tähdistä suurin osa kannattaa presidentiksi demokraattien Hillary Clintonia tai Bernie Sandersia.

"Hänen pitäisi olla Yhdysvaltain seuraava presidentti. Hänen pitäisi olla Yhdysvaltain seuraava presidentti. Sitä hänen pitäisi olla. Hänen pitäisi olla Yhdysvaltain seuraava presidentti."

Näin kommentoi Rolling Stonen mukaan entinen mestarinyrkkeilijä Mike Tyson HuffPost Livelle. Tyson puhui Donald Trumpista, joka monen ällistykseksi on pärjännyt hyvin kahdessa ensimmäisessä esivaalissa, Iowassa ja New Hampshiressä.

Tyson ja kourallinen muita Rolling Stonen "oudoiksi" kuvailemia julkkiksia kannattaa Trumpia. Viihdekasvo ja miljardööri on sotkenut presidenttipelin perusteellisesti - varsinkin, kun republikaanien muut ehdokkaat eivät ole saaneet taakseen juuri ketään julkisuuden henkilöitä.

Outolintuja Tyson ja kumppanit ovatkin, sillä suurin osa amerikkalaisista viihdemaailman nimistä kannattaa demokraattien ehdokasta. Kiinnostavaa tässä vastakkainasettelussa kuitenkin on se, että niin laulaja- ja näyttelijätähdet, rockartistit, räppärit kuin indiepopparit ja elokuvasäveltäjätkin ovat jakautuneet koko lailla tasan kahteen leiriin - demokraattien sisällä. Kannattajia on sekä Hillary Clintonilla että Bernie Sandersilla.

"Mielestäni aika on sopiva naispresidentille", Jennifer Lopez on todennut - ja saman mielipiteen jakavat monet Clintonin kannattajat.

Bernie Sanders on tehnyt vaikutuksen moniin vähän kapinamielisiin artisteihin, joihin vetoaa Sandersissa muun muassa se, ettei tämä ota lainkaan lahjoituksia suuryrityksiltä.

"Olin hämmästynyt kun kuulin hänen käyvän kampanjaansa vain pienten lahjoitusten avulla", kirjoitti Rolling Stonen esseessä Flea, jonka yhtye Red Hot Chili Peppers tukee Sandersia ja järjesti tälle jopa tukikonsertin.

Mike Tysonia puolestaan ärsyttää, että Trumpin kannattajia väheksytään.

"Meitä sanotaan tyhmiksi. Niin meille sanotaan."

Anakonda.fi kokosi listan eri ehdokkaiden julkkiskannattajista.

Hillary Clintonin kannattajia:

Salma Hayek

Robert De Niro

Pharrel Williams

John Legend

Richard Gere

Jennifer Lopez

Snoop Dogg

Beyonce

Demi Lovato

Kim Kardashian

Kanye West

Katy Perry

 

Donald Trumpin kannattajia:

Hulk Hogan

Azealia Banks

Kirstie Alley

Ted Nugent

Mike Tyson

Loretta Lynn

Dennis Rodman

Tila Tequila

 

Bernie Sandersin kannattajia:

Susan Sarandon

Mia Farrow

Neil Young

Roger Waters

Jello Biafra

Jackson Browne

Belinda Carlisle

Will Ferrell

Flea (Red Hot Chili Peppers)

Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)

Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)

Billy Gould (Faith No More)

Juliette Lewis

Thurston Moore (Sonic Youth)

Bonnie Raitt

Serj Tankian (System of a Down)

Hans Zimmer

Jeff Tweedy (Wilco)

 

Mike Huckabeen kannattaja:

Chuck Norris

Anakonda.fi:n käyttämien lähteiden (mm. Fortune, Marie Claire, Rolling Stone, Bernie Sandersin nettisivu) mukaan muun muassa Marco Rubio ja Ted Cruz joutuvat pärjäämään ilman eturivin julkkisten julkista kannatusta.