Hornet, Midnight Hawks... - Malmin lentokentällä näyttävä 80-vuotisshow

Malmin lentokentän tulevaisuudesta kiistellään, mutta ainakin vielä elokuussa juhlitaan: 80-vuotisjuhlalentonäytökseen saapuu paljon nähtävää.

Malmi 80th Anniversary - Juhlalentonäytös pyrkii samanlaiseksi yleisömenestykseksi kuin viime vuonna Malmin kentällä pidetty Finland International Airshow 2015.

Niska ja hartianseutu kipeytynevät taas elokuun puolivälissä noin 40 000 ihmisellä, kun taivaalla riittää ihmeteltävää. Ensimmäiseksi Malmille on vahvistettu Midnight Hawks ja Hornetit.

Midnight Hawks on Ilmavoimien taitolento-osasto. Neljä Hawk -hävittäjää kiitää satojen kilometrien nopeudella vain muutaman metrin päässä toisistaan. Osaston lentämän vinoneliömuodostelman sanotaan olevan kansainvälisesti tunnettu. Midnight Hawksin henkeäsalpaavaa esitystä voi katsoa tästä.

Harjoitushävittäjä Hawkiakin hurjempaa menoa tarjoavat Hornetit, nuo amerikkalaiset kaksimoottoriset Boeing F/A-18 C/D Hornet -monitoimihävittäjät. Viime vuonna yksi Malmin näytöksen kohokohtia oli Hornetilla lennetyt silmukat, vaakaympyrät ja -kierteet, ja samaa on luvassa tänä vuonnakin.

Sotilaskoneiden lisäksi Malmilla nähdään muun muassa rakettimies Visa Parvianen, Arctic Eagles -taitolentoryhmä, historiallisia koneita lentävä ruotsalaisryhmä sekä näytöslaskuvarjohyppyjä.

Fakta: Malmi 80th Anniversary -juhlalentonäytös Malmin lentokentällä Helsingissä 13.-14. elokuuta 2016.

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Airshow toi taivaalle sydämen - ja Hornetin