Hän on "Vuoden nainen" - Katso lista edellisistä valituista: Oscar-voittaja, Potter-tähti...

Emilia Clarken, 28, nimi ja kasvot kannattaa painaa mieleen viimeistään nyt. Hän on varmasti pidempiaikainen tähti kuin Vuoden nainen - sitä hän on tosin kahden miesten aikakauslehden mukaan.

Väkivaltaa ja seksiä - ja kaunis nainen kaiken keskellä. Siinä tiivistys Game of Thrones -tv-sarjasta siltä osin, mikä koskee näyttelijätär Emilia Clarkea.

Hänen osansa on olla se kaunis nainen. Hän hoitaa työnsä hyvin, niin voi päätellä ainakin tuoreista kunnianosoituksista: Clarke on valittu lyhyen ajan sisällä kahden maailman johtavan miesten aikakauslehden Vuoden naiseksi. Hän on Esquiren Sexiest Woman Alive ja GQ:n Woman of the Year.

Clarke, 28, sopii hyvin GQ:n Vuoden naiseksi, sillä persoonallinen britti on osoittanut tunnetuimmassa roolissaan Daenerys Targaryenina Game of Thronesissa olevansa muutakin kuin koriste - vaikka Esquirenkaan valintaa "seksikkäimmästä elossa olevasta naisesta" ei varmaankaan kannata kyseenalaistaa. GQ:n Vuoden naiset ovat kuitenkin takavuosinakin saaneet tittelinsä paitsi viehättävyytensä, ennen kaikkea persoonallisuutensa ja ammattitaitonsa avulla. Clarke tullaan lähivuosina näkemään lukuisissa elokuvissa, naispääosa Terminator Genisys -leffassa oli vasta alkua.

Anakonda.fi muistuttaa GQ:n takavuosien Vuoden nainen -valinnoista - hienoja tyyppejä:

2014: Tilda Swinton

Eteerinen Oscar -voittaja oli yllätysvalinta vuosi sitten. Tuolloin 54-vuotias taide-elokuvissa ansioitunut skotlantilainen laajensi GQ:n kansikuvatyttölinjaa.

2013: Emma Watson

Poikkeuksellisen fiksuksi näyttelijäksi useasti mainittu Watson tuli tunnetuksi lapsinäyttelijänä Harry Potter -leffasaagan Hermionena. Tullessaan valituksi Vuoden naiseksi Watson oli 23-vuotias brittitähti, jolla riitti kysyntää Hollywoodissa - ja riittää yhä.

2012: Lana Del Rey

Kalifornialaislaulajatar tekee dramaattista ja synkeää poppia, joka vetoaa niin teinityttöihin kuin aikuisiin miehiinkin. Tähän valintaan vaikuttaneen läpimurtohitin Video Games jälkeen Lana Del Reyn tahti on vain kiihtynyt, ja hän on julkaissut uudet albumit kahtena vuonna peräkkäin.