Tännekö linja-autot karkasivat? - Katso video hullusta bussikisasta

Moni kaipaa linja-autoja liikenteeseen. Anakonda.fi paljastaa, mitä busseilla tehdään, kun ne eivät aja tutuilla reiteillä.

Laskematta leikkiä suomalaisten linja-autonkuljettajien poliittisesta lakosta tai sen syistä ja seurauksista Anakonda.fi esittää floridalaisen videon parin vuoden takaa: siinä on keksitty busseille ihan muuta käyttöä kuin ihmisten kuljettaminen. School Bus Race näyttää nimensä mukaiselta tapahtumalta, koulubussien kilvanajolta!

Amerikkalaiset keltaiset koulubussit ovat suomalaiseenkin silmään tuttuja tv-sarjoista ja elokuvista. Jopa Simpsonien Bart joutuu raahautumaan sopivasti kreisin Otto-kuskin kyytiin joka aamu.

Tehokas koulubussisysteemi mahdollistaa Yhdysvalloissa lasten opiskelun ja vanhempien työssäkäynnin.

Mutta mitä sitten tapahtuu AmTran - , Liberty Bus ja vaikkapa Starcaft Bus -autoille, kun ne pääsevät satojen tuhansien mailien jälkeen eläkkeelle? Osasta ainakin tulee kilpa-autoja.

Floridan Auburndalessa tuunatut bussit kiertävät kahdeksikon muotoista rataa - ja tuhatpäinen yleisö hurraa ja seuraa kisan käänteitä. Ohituksia ja ulosajoja on ainakin enemmän kuin 2010-luvun F1 -kisoissa.