Bowie-kalenteri 7/24 - Dancing In The Street (Mick Jaggerin kanssa - live)

Millaista on meno lavalla, kun sinne ahtautuvat yhtä aikaa David Bowie, Mick Jagger, Paul McCartney ja muun muassa Elton John? Anakonda.fi:n Bowie-kalenteri näyttää.

Pari päivää sitten Anakonda.fi:n joulukalenteri eli joka päivä David Bowien live-esityksen tarjoava Bowie-kalenteri esitti David Bowien mustan musiikin kimpussa. Innoittajana valintaan oli Rolling Stonesin tuore blues -levytys.

Mutta kuten muistetaan Bowien ja Rollarien Mick Jagger myös levyttivät yhdessä. Kaksikko tulkitsi Dancing In The Street -soul-klassikon, ja hittihän siitä tuli 1980-luvun puolivälissä.

Tuo kappale harvinaisena livevetona on Anakonda.fi:n Bowie-kalenterin seitsemännen luukun sisältö. 20. kesäkuuta 1986 järjestettiin Lontoon Prince`s Trust -järjestön hyväntekeväisyyskonsertti, jossa paikalla olivat "kaikki". Siltä näyttää ainakin videossa, jossa lavan sivussa komppia iskee flyygelillään Elton John. Ja itse Paul McCartney spiikkaa lavalle kaksikon - ja mainitsee heidän esityksensä olevan yllätys muille esiintyjillekin.

Ja kyllä, rutinoituneille supertähdille harvinaista hapuilua on tässä harvinaisessa tulkinnassa havaittavissa. Jaggerilla riittää vauhtia alusta lähtien, Bowie käynnistyy hitaammin, mutta intoa riittää kummallakin.

David Bowie (& Mick Jagger): Dancing In The Street