HS: Sara Forsberg kehitti Tähtien sotaan kielen näkemättä elokuvia - "Päätin tehdä sokkona"

Näyttelijä Sara Forsberg eli laulaja SAARA on taas tehnyt mielenkiintoisen aluevaltauksen: Santa Monicaan asettunut pietarsaarelainen on kehittänyt muukalaiskielen uuteen Tähtien sota -elokuvaan Star Wars - The Force Awakens.

Suomalainen näyttelijä, laulaja Sara Forsberg mainitaan uuden Tähtien sota -elokuvan Star Wars - The Force Awakens lopputeksteissä. Forsberg on suunnitellut elokuvaan muukalaiskielen ja niinpä Forsbergin vastuualueeksi nimetään "additional alien dialect".

Forsberg nousi kohulla julkisuuteen talvella 2014. 19-vuotias pietarsaarelainen ponnahti some-ilmiöksi laitettuaan YouTubeen videon, jossa imitoi kieliä. Äkkiä Smoukahontas -nimellä YouTubessa esiintynyt Forsberg alkoi saada kansainvälistä huomiota - ja käsittämättömiä työtarjouksia ottaen huomioon sen, että kokin koulutuksen saanut nuori nainen työskenteli kaupan kassana. Yksi tarjouksista oli "alien-kielen suunnitteleminen" uuteen Tähtien sota -elokuvaan, maineikkaan leffasarjan kohuttuun uuden trilogian avausleffaan.

"Ajattelin että noin valtavassa leffatuotannossa käytettäisiin jotain superkokenutta kieli-ihmistä, mutta ne oikeasti halusivat minut – pikku Youtube-tytön Pohjanmaalta", Forsberg sanoo Helsingin Sanomien Nytissä, joka kertoi Forsbergin tästä kielityöstä ensimmäisenä.

Siksi siis Forsberg poseerasi hyvästä syystä Force Awakensin maailman ensi-illassa maanantaina Hollywoodissa. Ja siksi hän päivitti oheisen kuvan Instagramiin ja viestitti:

"Tämä on hyvin erityinen ilta elämässäni. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan minusta tuntuu, että olen todella saavuttanut jotain. Jotain todellista, jotain minulle."

Näin siitä huolimatta, että Nytin haastattelussa Forsberg tunnustaa, ettei ollut ennen ensi-iltaa nähnyt yhtään Tähtien sotaa:

”Mietin kyllä aluksi, että pitäisikö ne katsoa taustatutkimusta ajatellen. Mutta sitten päätin lähteä hommaan ihan sokkona: käyttää pelkästään sitä kieliälyä, minkä vuoksi olin työn saanutkin.”

Vajaassa kahdessa vuodessa Forsbergille on tapahtunut paljon. Hän on solminut ison amerikkalaisyhtiön kanssa levytyssopimuksen ja se poikinee oman albumin ensi vuoden aikana. Hän on myös näytellyt muun muassa ohjaaja Renny Harlinin uudessa elokuvassa. Äskettäin lanseerattiin myös artistin oma vaatemallisto.

Fakta: Star Wars - The Force Awakens -elokuvan Suomen - ensi-ilta on 16. joulukuuta 2016

Lue Anakonda.fi:stä myös:

Tähtien sota -fanit, ensi-iltaan vielä kaksi kuukautta - Katso uuden leffan traileri