Game of Thrones -jätti Anakondalle: "Luulin, että kustannuksellani pilaillaan!"

Kun kaverin strategiset mitat ovat 206 cm ja 170 kg, luulisi, ettei härnääjiä pyöri ympärillä riesaksi asti. Mutta islantilainen näyttelijä Hafþór Júlíus Björnsson kertoi Anakonda.fi:n haastattelussa, että hän epäili joutuneensa pilasoiton kohteeksi, kun sai tarjouksen roolista Game of Thronesissa.

Niska tulee kipeäksi, kun Hafþór Júlíus Björnssonin kanssa puhuu. Ensin myös hieman säikähtää, sillä väärinymmärryksen takia hän ei ole varma pitääkö hänen antaa haastattelu vai ei.

"Onko tästä sovittu etukäteen", hän vastaa kahden metrin korkeudestaan.

On on. Kun huitaisee sanojen vakuudeksi mediatoimiston Amandan suuntaan, näyttelijä nyökkää ja muuttuu nallekarhuksi. Amanda mainitsee myöhemmin, että Björnsson tekee juuri niin kuin hän pyytää. Mahtaa olla fiilis, kun saa komennella työkseen - nämä luvut on mainittava uudestaan - 206 cm pitkää ja 170 kiloa painavaa miestä.

Hafþór Júlíus Björnssonilla mahtoi myös olla erikoinen fiilis, kun hän vastasi puhelimeen pari vuotta sitten. Aikoinaan koripalloa pelannut, mutta lajista polvivamman vuoksi luopumaan joutunut Björnsson oli korvannut koriksen salitreenillä ja edistynyt siinä määrin, että hän oli osallistunut Islannin vahvin mies -kilpailuun. Mutta sitten häntä pyydettiinkin näyttelemään omaan suosikkisarjaan, Game of Thronesiin - se puhelu tosiaankin muutti kaiken.

"En uskonut sitä millään. Luulin, että kustannuksellani pilaillaan", hän muistelee Anakonda.fi:lle.

Mutta ei pilaitu. Björnsson otti roolin vastaan. Nyt hänet tunnetaan The Mountain -nimisenä Game of Thrones -mörkönä. Björnsson näytteli The Mountainia suositun sarjan neljännellä ja viidennellä tuotantokaudella.

"Sarjan tekeminen oli mahtava kokemus. Kaikki oli minulle uutta, mutta minut otettiin vastaan oikein hyvin. Työryhmä oli oikein mukava."

Nyt työtarjouksia riittää. Ja ihmekös tuo, Hafþór Júlíus Björnsson eli The Mountain on 25-vuotiaana yksi Islannin tunnetuimmista ihmisistä, laulaja Björkin ja muutamien muiden artistien sekä jalkapalloilija Eidur Gudjohnsenin ja muiden tähtifutaajien ohella. Suomessa Björnsson piipahti mainostamassa Skyriä, islantilaista rahkaa, jota on epäilemättä kuulunut purkki jos toinenkin Mountainiksi kasvaessa.

Mutta mitä Hafþór Júlíus Björnsson suosittelee kotimaahansa saapuvalle turistille?

"Islannin luontoa. Se on ihmeellinen ja monimuotoinen. Ja Reykjavikin yöelämää."

Teksti: Pasi Kostiainen