Rautaputki, portit auki, kolari... - on urheilussa huijattu ennenkin

Suomalaisia raivostuttanut tuomaripeli jääkiekon MM-kisojen finaalissa saa seuraa, kun Anakonda.fi muistelee huippu-urheilun huijauksia. Kun oma suoritus ei riitä!

Anakonda.fi listasi kolme törkeää, mutta mielikuvituksellista tositarinaa siitä, miten urheilussa on otettu kaikki keinot käyttöön.

1. Portit auki

Moskovan olympialaisissa 1980 Neuvostoliittoa edustanut Dainis Kūla ei ollut saanut kahdella ensimmäisellä heitollaan hyväksyttyä tulosta. Kolmatta heittoa varten kisajärjestäjä avasi stadion takaosan portit - ja Kūla sai poikkeuksellisen hyvän tuulen heitolleen. Tämä toistui seuraavalla kierroksella, jolla Kūla nakkasi voittoheiton 91,20. Ohessa kuvituksena latvialaissyntyisen keihäänheittäjän kultamitali (kuva Edfar Kosovojs).

2. Rautaputki

Tonya Harding ja Nancy Kerrigan pyrkivät edustamaan Yhdysvaltoja Lillehammerin talviolympialaisiin 1994. Hardingin miesystävä otti kisapaikan tavoitteluss a kovat keinot käyttöön: hän pahoinpiteli rautaputkella Kerrigania niin, ettei tämä pystynyt luistelemaan. Tapaus - ja Hardingin yhteys siihen - paljastui ennen kisoja. Harding on myöhemmin pyrkinyt julkisuuteen pornonäyttelijänä.

3. Tahalliset kolarit

Formula 1 -kisojen väkevin taistelupari on ollut McLarenin kaksikko Ayrton Senna - Alain Prost. Tallikavereilla oli aluksi keskenään herrasmiessopimuksia, mutta ne unohtuivat, kun kumpikin tavoitteli voittoa. Tämä johti hengenvaarallisiin kolareihin. Ensin vuonna 1989 Prost törmäsi Sennaan. Vuotta myöhemmin Senna varmisti maailmanmestaruutensa törmäämällä Prostiin niin, ettei tämä voinut enää jatkaa kisaansa ja saavuttaa Sennan aiemmin saamaa pistemäärää.