La Liga huipentuu: juhliiko Javier - vai Kalle?

Jalkapallofanit jännittävät tänään, meneekö Espanjan mestaruus Madridiin vai Barcelonaan.

Espanjan La Liga ei ole vuosikausiin ollut niin jännittävä kuin kuluneella kaudella. Vielä viikko sitten - vain kaksi kierrosta ennen sarjan loppua - mestaruus oli kolmen seuran ulottuvilla. Real Madridin yllättävä tappio vei joukkueelta kuitenkin mahdollisuuden paitsi La Ligan voittoon, myös Triplaan. Espanjan Cupin Copa del Reyn Real voitti jo, seuraavaksi joukkue pääsee tavoittelemaan Mestarien liigan voittoa.

Kahteen palkintopokaaliin on mahdollisuus myös Atletico Madridilla. Joukkue on pelannut sensaatiomaisen kauden ja päässyt Mestarien liigan "paikallisfinaaliin" Realia vastaan. Edellisen kerran La Ligan voitto on mennyt muille kuin suurseuroille Real Madridille tai Barcelonalle kymmenen vuotta sitten, kun Valencia oli mestari.

Tänään joukkue ei kuitenkaan vielä Mestarien liigaa mieti. Atletico Madridille riittää tasapeli, mutta vastustaja ja illan kotijoukkue FC Barcelona on mestari, jos voittaa.

Yhtä hienoa kauden huipennusta ei koeta Espanjassa - eikä missään palloilusarjassa - edes joka vuosikymmen.

Tänään siis cava virtaa jomman kumman joukkueen voitonjuhlassa. Joukkueen fanit ovat myös valmiina. Illalla juhlii joko näyttelijä Javier Bardem (Atletico Madrid) tai laulaja Kalle Ahola (FC Barcelona).

 

FAKTA: FC Barcelona - Atletico Madrid VeikkausTV:ssä klo 19 tänään.