Jarkko Ruutu:"Erkka ei huuda koskaan pelaajille!" - Katso viisi syytä Westerlundin menestykseen

Erkka Westerlund on johdattannut Leijonat jälleen mitalipeleihin jääkiekon MM-kisoissa Minskissä. Westerlundin valmennettavana pitkään HIFK:ssa, Jokereissa ja maajoukkueessa ollut Jarkko Ruutu kertoo Anakonda.fi:lle, mitkä ovat Westerlundin menestyksen viisi tekijää.

1) "Erkka on oma itsensä"

Pelaajat vaistoavat, jos valmentaja yrittää teeskennellä jotain muuta kuin on. Westerlund tunnetaan suomalaisen jääkiekkoilun oppi-isänä, professorimaisena tutkijapersoonana enemmän kuin rehvakkaana lätkäjätkänä. Ja tämä on pelaajien mielestä ihan fine - varsinkin, kun Westerlund on peittelemättä oma itsensä.

-Ketään ei pysty fuulaamaan. On ihan ensimmäinen asia, että on oma itsensä, Ruutu sanoo.

2) "Erkka ei huuda koskaan"

-Erkka ei huuda pelaajille koskaan. Hän ei ole pehmeä valmentaja, vaan tiukka ja vaativa. Mutta hän on myös reilu. Teot ja puheet kohtaavat: Erkka ei koskaan lupaa mitään, mikä ei pidä paikkaansa.

3) "Erkka on uskottava"

-Kun Erkan joukkueille on tullut menestystä, häntä on myös helppo uskoa. Erkka on uskottava, hän tietää jääkiekosta paljon. Ei ole sattumaa, että hänen valmentamilleen joukkueille on tullut paljon menestystä.

4) "Erkka on kehittynyt"

Ruutu korostaa, että Westerlund on kehittynyt valmentajana koko pitkän, 1980-luvulla alkaneen uransa ajan.

-Erkka on kulkenut pitkän tien ja maksanut omat oppirahansa. Kun katsoo vaikkapa 20 vuoden taakse, hän on varmaan aika lailla eri case kuin nykyisin. Mutta koko ajan hän on luottanut itseensä ja omaan perusjuttuunsa, Ruutu arvioi.

5) "Jokainen tuntee itsensä tärkeäksi"

-Erkan joukkueiden pelaaminen perustuu joukkuepelaamiseen niin, että jokainen jätkä tuntee itsensä tärkeäksi. Erkka onnistuu myös luomaan jokaiselle jätkälle uskon siihen, että se oma tekeminen on tärkeää. Ja että jokainen pystyy sen oman hommansa hoitamaan, Ruutu sanoo.

 

FAKTA: Suomi ja Tsekki kohtaavat Minskin MM-turnauksen välierässä lauantaina klo 18.45