Jamaikalle lätkäjengi - muistatko myös nämä eksoottiset talviurheilijat?

Reggae boys goes Ice Hockey? Jes. Kelkkailun jälkeen Kariabialla tähdätään jääkiekon olympiapaikkaan. Listasimme myös muut eksoottiset lumiurheilijat, joilta ei rohkeutta osallistumiseen puutu.

Ilta-Sanomat kertoi tiistaina lainaten kanadalaista Toronto Staria, että Jamaika on kokoamassa omaa jääkiekkomaajoukkuetta. Projekti on ollut käynnissä jo kolmen vuoden ajan. Nyt ollaan siinä pisteessä, että joukkueeseen kartoitetaan pelaajia. 

Ennen kuin asialle nauraa ihan ylenkatsovasti, sopii muistaa, että Jamaika on tuottanut myös NHL-pelaajan. Maajoukkuehanketta nyt vetävä Graeme Townshend pelasi maailman kovimpien lätkäammattilaisten kanssa 1990-luvulla. Hänen tavoitteensa on raju: Jamaika mukaan kisoihin 8-20 vuoden kuluessa.

Ja onhan Jamaika toteuttanut jo olympialaisen haaveensa ja suunnitelmansa kelkkailujoukkueesta. Reggae Boys ilahdutti viimeksi Sotshin kisoissa helmikuussa.

Talvikisat eivät tietenkään ole vain kylmien talvien alueiden ihmisten perusoikeus. Jaloa mittelöä ruumiinkunnossa ovat tervetulleita harjoittamaan myös muut.

Anakonda.fi listasi neljä muuta talviurheilijaa tai -joukkuetta, joita on vienyt eteenpäin asenne ja seikkailunhalu - ei voittamisen pakko:

1. Eddie Edwards, mäkihyppy, Englanti

Hurjia hyppyjä esittäneestä "Eetusta" tuli Suomessa kulttisankari ja kultalevylaulaja.

2. Philip Boit, maastohiihto, Kenia

Boit näki lunta ensimmäisen kerran vasta tullessaan Suomeen arvokisojen valmistautumisleirille 1990-luvun lopussa.

3. Gervacio "Jayjay" Majda, maastohiihto, Togo

Saksassa asuva Majda osallistui Val di Fiemmen MM-hiihtoihin vuonna 2013.

4. Tunisian maajoukkue, jääkiekko

Suomalaisen Vesa Surenkinin valmentama joukkue pelasi tänä kesänä ensimmäisen virallisen ottelunsa.