Jopa 7000 suomalaista koripallon MM-kisoihin - viihteeksi luvassa JVG, oma kisakylä...

Elokuun lopussa Espanjan Bilbaossa järjestettäviin koripallon MM-kisoihin on lähdössä jopa 7000 suomalaista. Heille järjestetään paljon erikoisohjelmaa - jopa oma kisakylä.
Susijengi, Suomen koripallomaajoukkue, koris, Bilbao, 2014

Urheilufanien hullu vuosi jatkuu olympialaisten sekä jääkiekon ja jalkapallon MM-kisojen jälkeen elokuussa koripallon MM-turnauksella. Kun Suomen maajoukkue eli Susijengi on historiallisesti mukana, myös suomalaisia faneja on lähdössä paikalle ennätyksellisen paljon. Anakonda.fi:n saamien tietojen mukaan Bilbaoon matkustaa jopa 7000 suomalaista - jo aiemmin julkisuudessa mainittu 5000 kisaturistin joukko on isompi kuin minkään muun maan kannattajajoukko, Suomen alkulohkossa C lähelle pääsee kannattajineen vain Turkki.

Suomalaiset ovat tehneet matkasuunnitelmia helmikuusta lähtien, sillä silloin Suomelle myönnettiin turnaukseen ns. villi kortti. Suomen lisäksi kisoihin pääsevät vastaavalla tavalla myös Brasilia, Turkki ja Kreikka. Liput ovat myös käyneet hyvin kaupaksi, ainakin valmismatkoja Bilbaoon on jäljellä enää hyvin rajoitetusti.

Suomalaisia on lähdössä Bilbaoon niin paljon, että heille järjestetään omaa ohjelmaa. Matkajärjestäjä Elämysmatkat pystyttää nettisivunsa mukaan Susipesän Hotelli Ercillan kupeeseen fanien ja kisavieraiden kohtaamispaikaksi. Anakonda.fi:n tietojen mukaan Bilbaossa käydään viranomaisten kanssa neuvotteluja jopa katualueen sulkemisesta Susijengin fanien palvelemiseksi.

Elämysmatkat vastaa käytännönjärjestelyistä matkalla, jonka Aleksi Valavuori ilmoitti järjestävänsä heti kun Suomi sai kisoihin villin kortin. Tunnettu koripallomies Valavuori ja toinen mediapersoona, Radio SuomiPopin juontajatähti Jaajo Linnonmaa toimivat nyt matkan isäntinä.

Samaan matkaseurueeseen kuuluvat myös suositut suomalaisartistit JVG ja Brädi, jotka kummatkin nähdään keikalla Susipesässä.

FAKTA: Susijengin alkusarjan pelit Bilbaon MM-kisoissa:

  • 30.8. USA – SUOMI
  • 31.8. SUOMI – UKRAINA
  • 2.9. SUOMI – DOMINIKAANINEN TASAVALTA
  • 3.9. TURKKI – SUOMI
  • 4.9. SUOMI – UUSI SEELANTI