"Jeesus" ja "Nasse-setä" Sudenpesässä - katso kuvat

Bilbaossa on 8000 suomalaista koripallofania. He eivät masentuneet Yhdysvaltain ylivoimasta Susijengin avausottelussa. Katso sinivalkoista - ja punavalkoista - väriloistoa kisakaupungista.

Koripallon odotettu MM-turnaus alkoi lauantaina - ja sunnuntaina se alkaa uudelleen.

”Ensin Suomella on vastassa USA. Sitten turnaus vasta alkaa”, kuulutti urheilun monipuolisuusmies Aleksi Valavuori lentokoneelliselle Susijengin faneja varhain lauantaina.

Näinhän se on nähtävä. Koripallon mahtimaa ei kisojen avausottelussaan näyttänyt pitävän Susia millään tavalla uhanalaisina ja rauhoittetuina, vaan riepotteli maajoukkuetta rumin lukemin 114 - 55. Kun Suomen heitot upposivat vaatimattomaan tahtiin, Susijengin voi sanoa olleen koko lailla hukassa.Mutta sunnuntaina on siis uusi mahdollisuus, ottelu Ukrainaa vastaan. Bilbaoon on matkustanut peräti 8000 suomalaisfania. Lauantaina päivällä sinivalkoiset susilaumat täyttivät Bilbaon kadut yhdessä punavalkoisiin pukeutuneiden paikallisten kanssa. Baskit panostivat illan La Ligan otteluun Athletico Bilbao - Levante. Illalla bilbaolaisilla futisfaneilla oli sentään syytä juhlaan, kun he voittivat 3-0. Suomalainen koripalloväki oli värikästä kaikin tavoin, sillä samaan kuvaan oli mahdollista saada vaikkapa Jeesukseksi, Uuno Turhapuroksi ja Nasse-sedäksi pukeutunut mies - ja Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimies Jaakko Lyytinen.Anakonda luikerteli Sudenpesässä kameroineen. Tässä kuvatunnelmia Bilbaosta:

 

 

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen