Real Madrid, joko taas hymyilyttää? - Mestarien liigassa paljon pelissä

Neljä kertaa viidessä vuodessa Mestarien liigan voittanut Real Madrid on nyt voittanut kaksi ottelua peräkkäin. Anakonda.fi arvailee, onko se merkki siitä, että valmentajanvaihdos olisi piristänyt kompuroineen huippujoukkueen peliä.

El Clasicon häviäminen kantavihollinen Barcelonalle 1-5 alkaa unohtua Real Madridin joukoissa. Tuo katkera tappio lokakuun viimeisenä viikonloppuna johti valmentaja Julen Lopetequin potkuihin ja ankaraan palaverointiin suurseurassa. Kehnolle alkukaudelle - tuon tappion myötä Real valahti LaLigan sarjataulukossa yhdeksänneksi ja sarjaa johtava Barcelona karkasi jo seitsemän pisteen päähän, kun liigaa on pelattu neljännes - käy toki selitykseksi se, että supertähti Cristiano Ronaldon siirtoa Juventukseen ei käytännössä korvattu millään hankinnalla. Maalivahti Keylor Navas sanoi vaatimattomista hankinnoista suhteessa menetykseen, "ettei ampumahaavaa paikata laastarilla".

Mutta Ronaldo ei palaa, valmentaja on kertaalleen vaihtunut - ja joukkueessa on yhä verrattoman taitavia pelaajia yli avauskokoonpanon. Esimerkiksi maailman ykköspelaajaksi kahdessa äänestyksessä MM-turnauksen jälkeen valittu kroatialainen Luka Modric (kuvassa vasemmalla) ja walesilainen Gareth Bale (kuvassa) pystyvät ihmeisiin, jos joukkue heidän ympärillään toteuttaa taktiikkaa, jossa he pystyvät loistamaan.

Tehtävä on ilmeisen haastava, sillä toistaiseksi Real Madrid on ilmoittanut valmentaja Santiago Solarin olevan tehtävässä vain väliaikaisesti. Muun muassa italialainen huippuvalmentaja, Chelsean Valioliigan mestariksi viime vuonna valmentanut Antonio Conte on espanjalaisten mediatietojen mukaan kieltäytynyt Realin valmentamisesta, koska hänelle ei ole luvattu hänen haluamiaan pelaajahankintoja.

Mutta olisiko argentiinalainen, myös Espanjan kansalaisuuden hankkinut Solari huono vaihtoehto pysyvämpäänkin pestiin?

Ei välttämättä. Ainakin hän onnistunut kahdessa ensimmäisessä valmentamassaaan ottelussa Copa del Reyssä ja LaLigassa palauttamaan Real Madridin voittojen tielle. Tosin 2-0 -voiton maalit Valladolidia vastaan tulivat vasta ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana. Mutta täytyy muistaa, että vastoin ennen kauden alkua tehtyjä ennusteita Valladolid oli ennen ottelun alkua LaLigan sarjataulukossa Real Madridin edellä!

Solari, 42, tuntee Real Madridin kulttuurin seuran vanhana pelaajana läpikotaisin: keskikenttäpelaaja Solari edusti joukkuetta todellisina Los Galacticos -vuosina 2000-2005, jolloin joukkuekavereina loistivat muun muassa ranskalaislegenda Zinedine Zidane, portugalilainen Luis Figo ja brasilialaistähdet Roberto Carlos ja Ronaldo. Joukkueen kannattajat toivovat, että juhlittuaan itse pelaajana Mestarien liigan voittoa (2002) ja Espanjan mestaruutta (2001 ja 2003), hän pystyy siirtämään saman tehokkuuden nykyiseen pelaajistoon.

Vielä Mestarien liigassa Solari saa lämmitellä systeemiensä sisäänajoa hieman heikompaa vastustajaa vastaan. Tosin tsekkiläinen FC Viktoria Plzeň pisti kotiottelussaan Madridin tiukoille ja puolustava mestari voitti ottelun pari viikkoa sitten vain 2-1. Keskiviikkona joukkueet kohtaavat Madridissa. 

Sunnuntaina vastaan tulee Celta Vigo, joka olisi myös toki voitettava - onhan joukkue LaLigassa viisi sijaa kuudenneksi nousseen Real Madridin takana. Mutta Celta Vigon tähtihyökkääjän, tällä kaudella jo 13 maalia tehneen Iago Aspasin kanssa Real Madridin itsetunto-ongelmista ja loukkaantumisista kärsivällä puolustuksella tulee taatusti kiire? 

Real Betis - FC Viktoria Plzeň keskiviikkona 6. marraskuuta klo 22.00, Mestarien liigaa, Celta Vigo - Real Madrid sunnuntaina 11. marraskuuta klo 21.45, LaLigaa. Cmore esittää kaikki Mestarien liigan ja LaLigan ottelut.

Teksti: Pasi Kostiainen, kuva: Anton Zaitsev

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Cmore esittää kaikki Mestarien liigan ja LaLigan ottelut. Hanki Cmore tästä.