Mestarien liiga alkaa - Onko uusien tähtien aika?

Ranskalaiset maailmanmestarit Ousmane Dembélé ja Kylian Mbappé ovat ehdokkaita jalkapallon seuraaviksi supertähdiksi. Mutta joko alkavan kauden Mestarien liiga on heidän läpimurtonsa suurpelaajiksi? Vai vieläkö on Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon aika?

Eurooppaa miettii kesä- tai talviaikaan jämähtämistä, vaikka yhden tärkeän asian osalta kellolle on jo määrätty uusi aika: jalkapallon Mestarien liigan otteluajat ovat muuttuneet täksi kaudeksi! Television ääreen, tällä kaudella Suomessa Cmoren lähetyksiä jännäämään pitää osata nyt asettua klo 19.55 ja klo 22.00 alkavia matseja varten.

Mutta miten käy urheilullisesti, alkaako Mestarien liigan kautta jalkapallossa myös uusien tähtien aika?

Tuikkivatko liigassa edelleen kirkkaimmin kymmenen viime vuoden ajan maailman ykköspalloilijoiksi valittujen Barcelona -legenda Lionel Messin ja Juventukseen Real Madridista täksi kaudeksi siirtynyt Cristiano Ronaldo?

Jalkapallon MM-turnaus Venäjällä antoi esimakua siitä, että jalkapalloa seuraava maailma on saamassa uusia ukkosenjohdattimia. Messin kisat epäonnistuivat sekasortoisen Argentiinan riveissä eikä Ronaldon Portugalikaan päässyt mitalipeleihin. Tilaa jäi siis ratkaisuhetkillä muille pelaajille. 

Näkyvimmin onnistuivat tietysti Ranskan pelaajat, sillä Ranska voitti maailmanmestaruuden. Heidän ykköstähtensä olivat Antoine Griezman ja Kylian Mbappé - ja molemmilta on lupa odottaa paljon myös seurajoukkueiden ykköskilpailussa. Griezman yrittää uusia Atletico Madridin kanssa Mestarien liigassa mestaruuden, jonka he viime keväänä voittivat Eurooppa -liigassa. Mbappé puolestaan väläytteli kisoissa häikäisevää nopeuttaan ja päättäväistä ratkaisukykyään - ja samaa on luvassa Mestarien liigassa, varsinkin jos yhteispeli seuratoveri Neymarin kanssa toimii kentällä yhtä hyvin kuin PSG:n tähtipelaajiin törsäävien omistajien kuvitelmissa. 

Ranskan maajoukkueessa Kylian Mbappé pelasi samaa pelipaikkaa kuin Ousmane Dembélé, joten Barcelonan lupaus, vuosi sitten Pariisiin siirtyneen Neymarin korvaajaksi hankittu Dembélé ei saanut Venäjällä liiemmin peliaikaa. Loukkaantuminen pilasi Dembélén viime kauden, mutta LaLigaa johtavassa Barcelonassa on tällä kaudella nähty tehokas ja vapautuneesti pelaava lupaus, joka valmis lunastamaan häneen kohdistuneet odotukset. 

Näyttöjä Ousmane Dembéléltä odotetaan nimenomaan Mestarien liigassa, sillä sen voittaminen on Barcelonalle kauden ehdoton päätavoite. Niin tärkeä eri maiden mestarit samalle nurmelle ajava sarja, että FC Barcelona koki viime kaudella epäonnistuneensa, vaikka voitti sekä LaLigan että Espanjan Cupin, Copa del Reyn - mutta putosi vierasmaalisäännön takia AS Romalle yhden huonon ottelun takia.

Myös Mbappén seuran vaativat omistajat odottavat sijoitukselleen menestystä nimenomaan eurokentiltä, Ranskan mestaruus ei PSG:lle riitä.

Siksi Dembélé, 21, ja Mbappé, 19, ovat tällä kaudella odotusten ja paineiden alla. Jos he aikovat nousta todellisiksi supertähdiksi, heidän on kestettävä tuo paine kuten Messi ja Ronaldo ovat kestäneet - vuodesta toiseen.

TEKSTI: Pasi Kostiainen KUVA: Anton Zaitsev

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Cmore esittää kaikki Mestarien liigan ottelut. Hanki Cmore tästä.