Hammas-Suárezilla kaksoisolento Speden-leffassa!

Pertti "Spede" Pasanen oli keksijä ja elokuvamies, mutta myös ennustaja: hän hahmotteli Esko Salmiselle roolin kiiltävien hampaiden varaan - ja tuli luoneeksi kaksoisolennon kohufutaaja Luis Suárezille.

Speden leffa Speedy Gonzales - Noin seitsemän veljeksen poika oli lännenelokuvaparodia, jossa näyttelivät monet kuvausvuoden 1970  kirkkaimmat suomalaiset tähdet. Mukana olivat muun muassa Ville-Veikko Salminen ja Leo Jokela sekä Speden vakikaartia Simo Salmisesta Leo Lastumäkeen. Vain Vesa-Matti Loiri puuttui, sillä hänen jalkansa murtui juuri ennen kuvauksia.

Elokuvan ehkäpä mieleenjäävin hahmo on Esko Salmisen esittämä Manolito, jonka koko roolinimi on Wikipedian mukaan tsai-jai-jai Manolito.

Manolito on hurmuri, naistenmies, joka väläyttelee kirkkaita ja isokokoisia hampaitaan.

Salmisen mainio roolityö - ja Manoliton hahmo - ovat viime päivinä tulleet mieleen, kun maailman mediat ovat täyttyneet uruguaylaisen jalkapalloilija Luis Suárezin kuvista. Yhdennäköisyys on huomattava.

Ja kuinka ollakaan hampaistaan myös Suárez on tunnettu.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa antoi torstaina yhdeksän ottelun pelikiellon Suárezille. Hän puri italialaista vastustajaansa Brasilian MM-turnauksen ottelussa tiistaina. Suárez on käyttänyt hampaitaan aiemminkin: hän on kärsinyt pelikiellot vastustajan puremisesta seurajoukkueissaan Ajaxissa ja Liverpoolissa.

Manoliton ja Suárezin ei kuitenkaan voi sanoa olevan "kuin kaksi marjaa", sillä Manolito käytti hampaitaan ainoastaan hymyilemiseen.

Kuvat: pääkuva on Speedy Gonzales ja Noin seitsemän veljeksen poika -elokuvan julisteesta; Suárezin kuvan otti Jimmy Baikovicius.