HJK:n Eurooppa-liigaan ampunut Nikolai Alho on myös räppäri - katso video

Suomalaista jalkapallohistoriaa Wienissä maalillaan tehnyt Nikolai Alho, 21, on paitsi HJK:n ja U21-maajoukkueen hyökkääjä - hän on myös neljä sinkkua julkaissut rap-artisti.

Alho on nuori mies, jolla käy sekä jalat että suu. Hän piti puolensa torstaina HJK:n vierasottelussa Rapid Wieniä vastaan ja tahtoi ampua vapaapotkun kiihkeämmin kuin joukkuetoverinsa. Hän uskoi kykyihinsä ja se kannatti - hieno sijoitus lensi 25 metrin päästä Wienin maalin oikeaan alakulmaan. HJK tasoitti näin pelin tilanteeseen 2-2, ja kahden vierasmaalin ansiosta helsinkiläisten eteneminen Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen alkoi näyttää todennäköiseltä.

Peli päättyi lopulta 3-3 ja HJK pääsi lohkovaiheeseen. Se on suomalaista futishistoriaa, sillä sitten HJK:n pelattua Mestarien liigassa syksyllä 1998 täältä ei ole ollut asiaa eurofutiksen karsinnoista eteenpäin.

Alho pelaa tosissaan, mutta luo myös rap-artistin uraa. Hänellä on levytyssopimus Warner Musicin alamerkin PME Musicin kanssa. Hän on julkaissut kolme sinkkua, joista viime talven Leggo herätti myös amerikkalaisartisti Drama B:n huomion. Hän ehdotti yhteistyötä, Alho suostui ja niinpä 15 miljoonaa katselukertaa omalle YouTube -tililleen kerännyt jenkkiräppäri on mukana Alhon uudella, pari viikkoa sitten julkaistulla sinkulla. Kappaleen Hold Up -videon voit katsoa täältä.

Tänä syksynä Alho ei kuitenkaan pääse edistämään musiikkiuraansa yhtä vapaasti, sillä vapaa-aikaa on vähemmän kuin suomalaisfutaajilla yleensä pimeään vuodenaikaan.

FAKTA: HJK pelaa Eurooppa-liigaa lohkossa B. Muita joukkueita ovat FC Kööpenhamina, belgialainen Club Brugge sekä italialainen Torino.