Ville Pokka - Leijonapakilla on persoonallinen urapolku

Ville Pokka on Leijonien nuoren puolustuksen tuntemattomimpia pelaajia Venäjän MM-turnauksessa. Oulun Kärpissä SM-liigaa pelannut ja kaksi vuotta sitten Nuorten maailmanmestaruuden voittanut Pokka on tyytyväinen viime kausiinsa AHL:ssä.

Leijonien MM-joukkueen puolustuksesta löytyy mielenkiintoinen MM-kisojen ensikertalainen. AHL:ssä Rockford IceHogsin takalinjoilla kaksi vahvaa kautta pelannut Ville Pokka tekee Pietarissa ensiesiintymisessä aikuisten arvokisatasolla.

"Nämä ovat ensimmäiset MM-kisani, ja odotan niitä innolla. Lähden intoa täynnä nauttimaan kisoista. Kun pelaa hyvin, niin rooli määräytyy sen mukaan", ennakoi Pokka Urheiluviikon haastattelussa kisojen alla.

Reilun kahden vuoden takaisella alle 20-vuotiaiden maailmanmestarilla on kirkkaana mielessä, mitkä ovat MM-kaukalossa hänen vahvuutensa.

"Että olen hyvä puolustussuuntaan, hyvä hyökkäyssuuntaan ja pystyn liikuttamaan kiekkoa hyvin."

Pokan NHL-debyytti on vielä tekemättä, mutta AHL:ssä rooli on ollut suuri.

"Olen kasvanut urheilijana ja mennyt kokonaisvaltaisena pelaajana paljon eteenpäin. Peli on erilaista, kun kaukalokin on pienempi. Uskon, että se valmistaa hyvin NHL:ään, sillä peli on hyvin vauhdikasta", Pokka arvioi.

"Kärkiäijät ovat todella taitavia ja muutama heistä pelaa NHL:ssäkin. Mielestäni se on hyvä liiga ja vienyt minua pelaajana eteenpäin. Olen tottunut hyvin pohjoisamerikkalaiseen pelityyliin."

NHL-debyytin viivästyminen ei ole vaivannut nuorta puolustajaa.

"Olen pelannut kaksi kautta Rockfordissa isossa roolissa, ja olen tykännyt siitä. Se on vienyt minua pelaajana eteenpäin. Osalla pelaajista on erilainen urapolku kuin toisilla. Mutta kun katsotaan omaani, niin olen tyytyväinen siihen, miten olen pelannut Rockfordissa."

Teksti: Urheiluviikko, kuva: Leijonat.fi

Lue Anakonda.fi:stä myös nämä jääkiekkojutut:

Barkov Leijonista:"Kaukalossa ja paperilla kova"

Teemu Pulkkinen - MM-kisoista terveisiä Pohjois-Amerikkaan