Viimeinen 1995 maailmanmestari jatkaa peliuraansa

Petteri Nummelin pelasi maanantaina todennäköisesti viimeisen ottelunsa kasvattajaseurassaan Turun Palloseurassa. Anakonda.fi pitää kuitenkin peukkua pystyssä, että 43-vuotiaan pakkilegendan ura jatkuu, kuten hän vihjaili Oulun Kärppien lähetettyä TPS:n kesälomalle.

Numero kolme (3) päässee taas roikkumaan Turkuhallin kattoon. Aikanaan jo Nummelinin TPS-legenda-isän, "viulunsoittaja" Timo Nummelinin ansiosta jäädytetty numero on ollut Petteri Nummelinin käytössä hänen 1990-luvulla aloittamallaan ammattilaisuralla.

Nummelin, 43, pelasi maanantaina todennäköisesti viimeisen ottelunsa TPS:n paidassa.

"Koskaan ei saa sanoa ei, mutta todennäköisesti oli (viimeinen peli TPS:ssä)", Nummelin sanoi Nelonen Pron ja MTV Sportin mukaan.

Pelihommissa Nummelin kuitenkin nähtäneen jatkossakin. Vielä heti ottelun jälkeen hän ei kuitenkaan kommentoinut tulevaa seuraansa, eikä esimerkiksi vahvistanut huhua siirtymisestä Mestis-seura TuTon riveihin.

"Ura jatkuu. Sen kun tietäisi (jatkuuko ura Suomessa vai ulkomailla), niin mä kertoisin. Mutta mä en tiedä", Nummelin kommentoi MTV Sportin mukaan.

Jos ja kun Nummelinin ura tosiaan jatkuu, hän on viimeinen ammattilaisena jatkava pelaaja Suomen vuoden 1995 ikimuistoisesta MM-joukkueesta. Tuolloin vain 22-vuotias Nummelin oli Janne Niinimaan ja Tero Lehterän kanssa joukkueen junioriosastoa - toki myös ykkösketju Jere Lehtinen - Saku Koivu - Ville Peltonen olivat vasta parikymppisiä, joukkueen kokeneemman kaartin, muun muassa Raimo Helmisen, Raimo Summasen, Hannu Virran, Timo Jutilan ja Mika Niemisen vastapainoksi.

Mainituista pelaajista - ja joukkueesta muutoinkin suuri osa - jatkaa jääkiekkoilun parissa. Huippu- tai juniorivalmentajina, joukkueiden johtotehtävissä tai kiekkokommentaattoreina.

Ensi syksynä he saavat taas ottaa kantaa vanhan pelikaverinsa, Petteri Nummelinin esityksiin.

Nummelin on kaikkien aikojen menestyksekkäimpiä suomalaisia jääkiekkoilijoita. Pääosan ammattilaisurastaan Sveitsissä pelannut Nummelin on maailmanmestaruuden lisäksi voittanut Leijonissa neljä MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Nummelin kuului myös Torinossa kymmenen vuotta sitten olympiahopeaa voittaneeseen joukkueeseen.

KUVA: Tuomas Vitikainen