Vanha seurakaveri nappasi Karalahden

Torstaina Jere Karalahti syötti upeasti Jokereille kaksi maalia, perjantaina hänen ilmoitettiin siirtyvän Ruotsiin. Jääkiekkolegendan uusi seura on HV-71, jossa urheilutoimenjohtajana työskentelee Jerelle tuttu kaveri.

Jere Karalahti, 39, kohtaa Jönköpingin ylpeydessä, HV-71 -joukkueessa Johan Davidssonin. Davidsson, 38, pelasi Karalahden kanssa HIFK:n mestarijoukkueessa kaudella 1997 - 1998. Joukkueessa, jota muistellaan yhtenä SM-liigahistorian kovatasoisimmista.

- Jere on profiilipelaaja, joka antaa aina kaikkensa joukkueelle. Kovan pelityylinsä ansiosta hänestä tulee yleisön suosikki, Davidsson ennustaa seuran kotisivulla.

HIFK:ssa 17 vuotta sitten niin Karalahti kuin Davidssoninkin olivat nuoria lupauksia. Kummankin ura on sen jälkeen ollut värikäs, Karalahti oikaisi elämänsä kohtalokkaalta vaikuttaneen sivuluisun muutama vuosi sitten ja palasi huippu-urheilijaksi. Mutta myös Davidsson ehti paljon viime vuoden keväällä päättyneellä pelaajaurallaan: hän pelasi HIFK:n lisäksi Suomen liigassa Espoon Bluesissa ja kokeili NHL:ää Anaheimissa sekä New York Islandersissa. Synnyinkaupungissaan Jönköpingissä hän on kuitenkin todellinen sankari: hän pelasi HV-71:n joukkueessa keskushyökkääjänä 12 kautta, joiden aikana voitti kolme Ruotsin mestaruutta ja tuli muun muassa valituksi kauden pelaajaksi.

Jokerit oli seuran kotisivun mukaan ilmoittanut Karalahdelle, ettei sopimusta jatketa tämän kauden jälkeen. HV-71:ssä puolustaja saa jatkaa kuluvan kauden jatkoksi vielä vuoden.