Turkin jääkiekkomaajoukkue opintomatkalla Suomessa

Turkin jääkiekkomaajoukkueella on tyylikkäät paidat, niissä ei ole lainkaan mainoksia. Anakonda.fi oli katsomossa, kun Suomessa leireilevä C-sarjan maajoukkue pelasi ensimmäisen harjoitusottelunsa.

Kuten Vesa Surenkinin blogi -kirjoituksia Anakonda.fi:stä lukeneet tietävät, Surenkin on tuonut Turkin jääkiekkomaajoukkueen Suomeen opintomatkalle.

Joukkue on leireillyt helmikuussa Vierumäellä. Lisäksi se pelaa pari harjoitusottelua. Ensimmäinen oli ystävänpäivän jälkeisenä maanantaina Helsingin Paloheinän hallissa, jonne oli ahtautunut niin paljon yleisöä kuin pieneen katsomoon mahtuu. Kaikki eivät näyttäneet kotijoukkueen, HJK:n A-juniorien läheisiltä - jos katsojien ulkonäöstä rohkenee mitään päätellä.

Ystävänpäivä oli tosiaankin ohi, sillä HJK voitti ottelun 6-2. A-junnut eivät olleet vieraskoreita, vaikka turkkilaiset sitä tuskin halusivatkaan. Valmistautuminen C-ryhmän MM-turnaukseen edellyttää kovia pelejä.

Turkkia ei ehkä tunneta jääkiekkomaana, mutta  intohimoisen palloilukansan pelitajua oli Paloheinässäkin aistittavissa. Ensimmäisessä erässä Turkki meni johtoon ja onnistui sen jälkeenkin pyörittämään ylivoimaa ihan mukiinmenevästi. Kakkosvalmentaja Surenkin ja muu valmennusjohto on saanut istutettua nuoreen joukkueeseen pelaamisen siemenen. Kunhan vielä häkkipäiset pelaajat kasvavat ja joukkue saa kisoihin vahvistukseksi esimerkiksi Ruotsissa pelaavan ammattilaisensa, pärjääminen kisoissa on mahdollista.

Opintomatka jatkuu Hartwall Arenaan, jossa Turkin maajoukkue seuraa tiistaina KHL:n huippuottelun Jokerit - Pietarin SKA. Joukkueen tilastoijat katsovat Jokerien ammattijoukkueen tilastointia vierestä, pelaajat peliä katsomosta. Keskiviikkona 17. helmikuuta on vuorossa seuraava harjoitusottelu Järvenpäässä.

Lisää Turkin jääkiekosta voi - ja Vesa Surenkinin kokemuksista eksoottisessa kiekkomaassa - voi lukea hänen Anakonda.fi -sivustolle kirjoittamistaan blogeista. Surenkin on suomalainen jääkiekkovalmentaja, joka on valmentanut 11 maassa. Hän puhuu kuutta kieltä ja työskentelee parhaillaan Turkin maajoukkueen kakkosvalmentajana. Alkukauden 2015 - 2016 hän valmensi latvialaista HASC Tukumsin joukkuetta.

Blogi: Vastustaja yritti potkaista suomalaispelaajaa luistimella kasvoihin, turkkilaistuomari: "Eihän se osunut!"

 

Lätkävalmentaja ihmettelee, miksi luistelu ei ole fitness -laji - "Hanuri kehittyy"

 

Näin Turkin lätkäjoukkueessa:"Nuorempi pelaaja ei uskaltanut viedä kokeneemmalta kiekkoa - edes harjoituksissa!"

 

Vesa Surenkin Turkin maajoukkueen valmennusryhmään - "Taas sitä ollaan jääkiekon kehitysmaassa!"

 

Valmentaja sai kenkää, kun seuran rahat loppuivat - "Jo syyskuussa, uusi ennätys?"

 

Kiekkovalmentajan blogi:"Edellinen kausi unohdettu, rahoja odotellaan edelleen"

 

Anakonda.fin blogissaan Surenkin kirjoitti kaudella 2014 - 2015 kokemuksia työstään kazakstanilaisen Kökşetaw -kaupungin Arlan -joukkueen päävalmentajana. Arlan sijoittui sarjassa toiseksi. Surenkinin vanhat, värikkäät tarinat voi lukea tästä:

 

Näin jääkiekosta tuli pysyvä osa elämääni

 

Korruptiota jääkiekon ammattilaissarjassa - "Pelikiellosta selvisi maksamalla"

 

Vastustaja lähetti suomalaisvalmentajalle ääninauhan oman koutsin huutopalaverista!

 

Jääkiekkojoukkueen kauhujen matka - "Kuski ei huomannut, että bussista puuttuu rengas!"

 

Lätkäarkea Kazakstanissa: Poliisi antoi joukkueen bussikuskille sakot, tämä kieltäytyi maksamasta

 

Jääkiekkovalmentaja Vesa Surenkinin kauhunhetki Kazakstanissa:"Taksi antoi kyydin - peruutti sitten vaimon ja lapsen päälle"

 

Blogi: Vesa Surenkin:"Jäämestari oli ajokunnossa viimeksi joulukuun alussa!"

 

Blogi: Vesa Surenkin:"Saimme jäähyn, kun vastustajan valmentaja kompastui vesipulloon!"

 

Blogi: Vesa Surenkin:"Vastustajan lääkäri pyysi, ettei tehdä 20 maalia enempää!"

 

Blogi: Vesa Surenkin - "Valmentajatutkinto vankilassa?"

 

Uusi blogi: Vesa Surenkin:"Näihin hommiin ei kannata ruveta, jos haluaa joka päivä kuunnella Aamulypsyä ja käydä S-marketissa"

 

Täältä tullaan Kökşetaw! Surenkin valmentamaan jo kymmenenteen valtioon

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen