Tänään Helsingissä: Venäjän jääkiekon Matti Nykänen

Huippu-urheilija, joka laulaa ja jolle maistuu? Tässä tapauksessa hän on Mihail Anisin, KHL-Jokerien vieraaksi saapuvan HK Sotshin tähtipelaaja.

On aina hienoa, kun urheilija laittaa itsensä peliin. Antaa kaikkensa. Parhaat urheilijat järjestävät suorituksestaan show`n - ja ovat myös narsisteja, nauttivat esiintymisestään.

Tällainen hahmo on epäilemättä venäläinen hyökkääjä Mihail Anisin. Katsokaa hänen, yleisön ja joukkuetoverien ilmeitä, kun Anisin laulaa palkeet auki O Solo Mio KHL:n All Stars -tapahtumassa vuonna 2012. Kaikki viihtyvät. Video esityksestä löytyy täältä.

Valitettavasti Anisinilla on myös monille taiteilijoille tuttu synkempi puoli, hän hukuttaa paineitaan alkoholiin. Viime vuoden marraskuussa hän sai potkut ukrainalaisesta Donbass Donetskin joukkueesta tunkeuduttuaan sairaalaan ja riehuttuaan siellä. Täältä löytyvä video näyttää, kuinka Anisin yrittää lyödä niin sairaalan henkilökuntaa kuin valokuvaajaakin - kyseessä on harvinaisen värikästä liikkuvaa uutiskuvaa. Anisisin ja hänen pelikaverinsa Sergei Varlamovin onnettomasta ryyppyreissusta kertoivat Suomessa viime syksynä ainakin Ilta-Sanomat ja Iltalehti.

Mutta uusi KHL-sopimus löytyi Anisinille taas täksi kaudeksi, sillä hän on paitsi sekoileva laulaja, myös ennen kaikkea tehokas maalintekijä. Nopean hyökkääjän tehotuokio osui kevääseen 2012, jolloin hän takoi pudotuspeleissä 14 maalia ja voitti maalikuninkuuden. Hänen joukkueensa Moskovan Dinamo juhli silloin KHL:n mestaruutta, Gagarin Cupin voittoa.

KHL-ottelu Jokerit - HK Sotshi Helsingin Hartwall Arenassa tänään.