Suomi juhli torilla - ja netissä - Katso "Alfa-Pulju", Amandan "Pulju" ja muut oivallukset

Nuorten Leijonien maailmanmestaruus ajoi suomalaiset torille loppiaisaattoyönä. Ne, jotka eivät paukkupakkasiin tohtineet eivät unille asettuneet, taiteilivat tunteensa nettiin. Anakonda.fi valitsi voitonhuuman oivalluksia sosiaalisesta mediasta.

Vaikka vielä joulun alla tuskin kovinkaan moni tunsi Jesse Puljujärveä tai Patrik Lainetta tai Sebastian Ahoa, juuri he ovat nyt suomalaisten suuria sankareita. Samoin Kasperi Kapanen, Olli Juolevi ja monet muut nuoret Leijonat.

Parissa viikossa heistä tuli paitsi maailmanmestareita, myös katsojien tuttuja. Kiitos vuodenvaihteen vapaiden, kansallisurheiluna pysyvän Leijona-lätkän karnevaalitunnelman - ja sen, että Yle hoiti kisalähetykset niin huolellisesti kuin Ylellä vain on varaa. Katsojat pääsivät kurkistamaan pidemmälle kuin pukukoppiin, pelaajista kuoriutui useiden haastattelujen myötä persoonallisuuksia. Kapteeni Mikko Rantanen oli kuin toinen turkulainen Mikko, isojen Leijonien kapteeni Koivu, johtajatyyppi päästä varpaisiin. Aleksi Saarela oli skarppi humoristi ja velmu suoraansanoja, joka vihjasi olevansa vielä hauskempi ilman tv-kameroita.

Ja sitten oli alituiseen hymyilevä Jesse Puljujärvi, jossa oli samaa luonnollisuutta ja karismaa kuin Teemu Selänteessä.

Ei ihme, että juuri Puljujärvi oli sosiaalisessa mediassa ihmisten voittoaskartelujen erityinen kohde... tai ainakin juuri hänen uskottiin olevan sitä.

Anakonda.fi valitsi voitonyön hauskoja viestejä - ja onnittelee Casino Sports Baria, sen kuvaviestissä yhdistyivät nokkelasti Suomen suosituin artisti - ja tämän hetken suosituin urheilija.

Nuorten MM-turnauksen dj, tositv:ssäkin ansioitunut Amanda Harkimo puolestaan erehtyi mestarissa. Sattuuhan sitä, myöhemmin Harkimo korjasi virheensä. Ja hei, mestareitahan ne kaikki - ja sankareita, kaikki me!

Maailmanmestarijoukkueen yksi suurista tarinoista liittyy finaalin upealla vanhanaikaisella ratkaisseeseen Kasperi Kapaseen. Hän on Suomen ensimmäinen jääkiekon maailmanmestari kolmannessa polvessa! Isä-Sami juhli Globenissa ensimmäistä miesten MM-kultaa 1995, isoisä Hannu valmensi Suomen nuoret mestaruuteen samassa Hartwall Arenassa kuin nyt juhlittiin. Tuosta juhlasta on 18 vuotta.

Ei ehkä ihan korrekteinta kamaa millään tasolla, mutta jääkiekon Itä-Länsi -ottelu kirvoitti nettitaiteilijoita myös hivenen poliittisiin teoksiin. Tämä julkaistiin ilmeisesti jo ennen loppuottelua.

Anakonda.fi onnittelee jääkiekon nuorten maailmanmestarijoukkuetta - ja nettiteoksiin tuoreeltaan innostuneita lätkäfaneja.