Stanley Cup -aurinko paistaa Los Angelesissa - pieni juhla Turussakin?

Los Angeles Kings voitti jääkiekon NHL:n mestaruuden lauantaiaamuna Suomen-aikaa. Jännittävä kuudes finaali ratkesi vasta toisessa jatkoerässä - maalintekijänä entinen TPS-pelaaja.

Los Angeles Kings voitti New York Rangersin otteluvoitoin 4-1. Finaalisarja oli kuitenkin hyvin tasainen: kolme Los Angelesin voitoista tuli jatkoajalla, kaksi ensimmäistä ottelua Kings voitti johtamatta ennen jatkoaikamaalia kertaakaan.

Myös Los Angelesin Staples Centerissä pelattu ottelu venyi kahteen jatkoerään. Voittomaalin teki Alec Martinez reboundista ajassa 94.43 - ja vain hetkeä aikaisemmin Rangers oli ampunut sekä tolppaan että vain hivenen ohi tyhjästä maalista.

Puolustaja Martinez pelasi NHL:n työsulkukaudella 2012-2013 11 ottelua Turun Palloseurassa.

Finaalisarjan parhaana pelaajana palkittiin Kings-hyökkääjä Justin Williams, joka on voittanut Stanley Cupin aiemmin kahdesti (Carolina 2006, Los Angeles 2012).

Voittajajoukkueessa ei pelannut yhtään suomalaista eikä ruotsalaista jääkiekkoilijaa.

Kings ansaitsi voiton paitsi sitkeydellään loppuotteluissa, myös koko kevään pudotuspeleissä: joukkue ei pääsi loppuotteluun historiallisesti joukkueena, joka  onnistui voittamaan voitoin 4-3 kaikilla pudotuspelikierroksilla. Kings kukisti vuoronperään San Josen, Anaheimin ja mestaruutta puolustaneen Chicagon.

Tässä Anakonda.fi:n valitsema voittolaulu Los Angeles Kingsille: