"Niko Kapanen ei jatka Jokereissa"

KHL-joukkue Jokerien kapteeni vaihtuu ensi kaudeksi, kun pitkän linjan maajoukkuehyökkääjä Niko Kapanen jättää joukkueen. GM Jari Kurri, valmentaja Jukka Jalonen ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen kertoivat Anakonda.fi:lle Jokerien jo elokuussa alkavan kauden kuvioista.

Helsingin Jokerien ensimmäinen tiedotustilaisuus pettymykseen päättyneen viime kauden jälkeen ei tarjonnut uusia pelaajahankintoja, mutta joukkueen kannattajia kiinnostavaa tietoa siitä, ketkä pelaajat jatkavat joukkueessa ja ketkä eivät.

Jatkosopimukseen ovat nimensä kirjoittaneet muun muassa puolustajat Topi Jaakola, Ville Lajunen, Arturs Kulda, Jesper B. Jensen ja Daine Todd sekä hyökkääjät Tommi Huhtala, Jesse Joensuu, Peter Regin, Pekka Jormakka ja iki-Jokeri Tomi Mäki.

Nimilistasta puuttuu ainakin tässä vaiheessa nimekkäitä viime kauden pelaajia. Jari Kurrin ja Janne Vuorisen mukaan useimpien kanssa neuvotellaan edelleen. On siis mahdollista, että esimerkiksi Brandon Kozun, Juhamatti Aaltonen, Atte Ohtamaa ja Eetu Pöysti jatkavat helsinkiläisjoukkueessa. Yllättäen jopa NHL:ssä kaupankäynnin kohteena olleen Philip Larsenin, Jokerien viime kauden tehokkaimman puolustajan, jatko Jokereissa on Vuorisen mukaan yhä neuvottelujen kohteena.

Sen sijaan joukkueen kapteenina kahdella KHL-kaudella toimineen Niko Kapasen peliura Jokereissa päättyy.

"Hän ei jatka", Vuorinen vahvistaa Anakonda.fi:lle.

Muutoksia joukkueeseen on tulossa muutoinkin. Niiden suuntaa määrittelee kahden ensimmäisen Jokerien KHL-kauden menestys - tai pikemminkin sen rajoittuminen runkosarjaan.

"Kaksi vuotta tässä on opeteltu KHL:ää ja sen vaatimuksia. Nyt haetaan pelaajia, jotka ovat parhaimmillaan pudotuspeleissä", Kurri sanoo.

"Fyysisyyttä pitää olla, mutta jäähyjä ei kuitenkaan saisi ottaa", Jalonen kuvailee.

"Luisteluvoimaisia pelaajia on edelleen haettu."

Kurri ja Vuorinen piipahtivat äskettäin Pohjois-Amerikassa pelaajatarkkailumatkalla. Kurrin - ja hänen vanhojen NHL-kontaktiensa - mukaan Jokerit ja suomalaisseuran pelaaminen KHL:ssä tunnetaan Atlantin takana hyvin. AHL:n ja NHL:n välimaastossa keikkuville pelaajille Jokerit ja KHL on hyvä vaihtoehto.

"Otimme pari kautta sitten KHL:n aluksi tavoitteen, että yritämme houkutella Jokereihin pelaajia, jotka haluavat urallaan eteenpäin ja käyttävät Jokereita ponnahduslautana. Se on toiminut hyvin. Olemme onnistuneet ulkomaalaishankinnoissa."

Jatkossakin Jokerit hakee ensisijaisesti suomalaisia pelaajia. Viime kauden tanskalaiskolmikon hyvien otteiden ansiosta voisi kuvitella, että toisena vaihtoehtona ovat pohjoismaiset pelaajat, mutta Kurri kiistää tällaiset arvelut.

"Kokoamme ennen kaikkea joukkuetta, siihen sopivia paloja haetaan."

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen , paitsi Niko Kapasen kuva: Jokerit

Fakta: KHL-kausi 2016 - 2017 alkaa 22. elokuuta 2016.

Jukka Jalonen

Jari Kurri

Janne Vuorinen