NHL:n loppuottelusta todellinen Itä-Länsi - katso sotaisat musalinkit

NHL:n Stanley Cup menee tällä kaudella joko Los Angeles Kingsille tai New York Rangersille. Länsi- ja itärannikon suurkaupungit eivät ole kohdanneet jääkiekon loppuottelusarjassa, mutta populaarikulttuurissa Los Angeles ja New York nähdään jatkuvasti toistensa vastakohtina. Veriseksi vastakkainasettelu meni hip hop -tähtien välillä 1990-luvulla.

Los Angeles Kings voitti loppuottelupaikan maanantaiaamuna Suomen-aikaa. Joukkue voitti seitsemännessä välieräottelussa Chicago Black Hawksin jatkoajalla maalein 5-4. Kings teki historiaa, sillä koskaan aikaisemmin loppuotteluun ei ole päässyt joukkue, joka on joutunut pelaamaan kaikki seitsemän ottelua kaikissa kevään pudotuspelisarjassa ennen pääsemistä Stanley Cupin finaaliin.

Kingsin vastustaja Rangers (kuvassa joukkueen ruotsalainen maalivahti Henrik Lundqvist) selvitti itsensä loppuotteluun helpommin. Joukkue pudotti välierässä Montreal Canadiensin jo viime viikolla.

Vuonna 1967 perustetun Kingsin ainoa mestaruus on kahden vuoden, NHL:n alkuperäiseen kuusikkoon kuuluvan Rangersin peräti 20 vuoden takaa.

Edessä on kiivas kamppailu, johon voi valmistautua vaikka muistelemalla 1990-luvun East Coast - West Coast -hip hop sotaa. Siinä eri kaupunkien gangsta -räppärit alkoivat uhitella toisilleen ensin kappaleissa ja niiden musiikkivideoilla. Koko rap -kultuurin juurien katsotaan olevan New Yorkissa, mutta sikäläiset räppärit eivät katsoneet hyvällä kuinka 1980-luvun lopussa huomio keskittyi Los Angelesista, erityisesti Comptonin pahamaineisesta kaupunginosasta tulevaan gangsta rapiin.

Keskeisiä taistelupareja olivat Tim Dog (NY), joka toivotti Fuck Compton, sekä tälle vastanneet Dre ja Snoop Dogg (LA), sekä Bad Boy  -(NY) ja Death Row (LA) -levy-yhtiöt, joiden artisteista erityisesti Notorius B.I.G. (NY) ja Tupac Shakur (LA) kävivät toistensa kanssa suoranaista sotaa levyillään.

Traagista, mutta molemmat lopulta ammuttiin hämärissä olosuhteissa, Tupac Shakur syksyllä 1996 ja Notorius B.I.G. puoli vuotta myöhemmin.

Kaukalossa meno on toivottavasti rauhanomaisempaa, mutta ei olisi suurikaan ihme, jos joukkueiden pukukopeissa soivat lähiviikkoina nämä kappaleet: