Marko Kauppinen, Jukurit - 822 peliä muualla, nyt kotona kapteenina

Jääkiekon kotimainen Liiga esittelee kolmantena kautena peräkkäin uuden joukkueen: Anakonda.fi julkaisee Urheiluviikon tekemän Mikkelin Jukurien, Marko Kauppisen haastattelun.

Kokemusta Mikkelin Jukureissa edustaa peräti 822 Liigan runkosarjaottelun voimalla joukkueen kapteeni Marko Kauppinen.

"Olemme haastajia ja lähdemme altavastaajina. Lähdemme taistelemaan uutta vastaan ja ottamaan voittoja. Joukkuepuolustus on aseemme. Lähdemme siitä, että emme päästä montaa maalia pelissä ja pystymme tekemään ylivoimalla muutaman. Sillä taistelemme voitosta", Kauppinen sanoo Urheiluviikolle.

Kauppinen palasi Jukureiden riveihin viime kaudeksi. Oman kaupungin kasvatti oli tärkeä palanen Jukureita jo Mestiksessä.

"Menin viime vuodeksi sinne, ja pelasin Mestistä yhden vuoden. Olen ollut tavallaan kasvoina koko projektille. Minulle oli aina ollut mietinnässä, että haluan pelata urani viimeisinä vuosina Mikkelissä. En tiedä, montako vuotta on vielä jäljellä, mutta itselleni tämä on hieno juttu. Olen halunnut tämän tehdä, ja kunnialla lähden tätä tekemään."

Jukureiden liiganoususta on puhuttu jo niistä vuosista alkaen, kun uusvanha päävalmentaja Risto Dufva valmensi seuran moneen Mestiksen mestaruuteen. Nyt odotukset ovat kaupungissa kovat.

"Huuma on ehkä vielä väärä sana. Tunnelma on ollut odottava ja toivottavasti kaikki räjähtää viikonloppuna ilmoille, ja saamme oikeanlaista menoa ja meininkiä."

"Jukureista puhutaan kaupungilla paljon. Kyllä Liigan alun huomaa. Olen Mikkelistä kotoisin ja viettänyt siellä kaikki kesäni, niin päivittäin kaupungilla näistä asioista jutellaan. Ihmiset ovat kiinnostuneita Jukureiden toiminnasta. Se on normaalia pienen kaupungin arkea", Kauppinen sanoo.

Kauppinen on tullut tunnetuksi luotettavana puolustajana, mutta siitä huolimatta hän kantaa lempinimeä ”Kohu”. Sen taustat ovat junnuvuosissa, mutta nekin ovat kiekkoilijalle varsin mairittelevat.

"Lempinimi tuli alle 18-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen. Voitin pistepörssin ja menin sen jälkeen JYPin liigarinkiin. Koivusen Toni antoi sen nimen, kun eri medioissa oli ollut juttuja."

Fakta: Jääkiekon Liiga alkaa perjantaina 16. syyskuuta. Mikkelin Jukurit kohtaa Vaasan Sportin.

Teksti: Urheiluviikko