Kovaltšuk ei pelaa, Jokerit huippupeliin terveenä - ja altavastaajan asenteella

Pietarin SKA:n ykköstähti ei Ylen mukaan ole pelaavassa kokoonpanossa illan KHL-ottelussa Jokereita vastaan. Jokerien joukkue sitä vastoin pääsee huippupeliin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Anakonda.fi arvostaa Jokerien valmistautumisessa peliin kykyä asettua haastajan asemaan, vaikka KHL:n kallein joukkue SKA on Jokerien takana sarjataulukossa eikä Kovaltšuk pelaa.

Venäjän kiekkoilun kirkkaimpiin tähtipelaajiin kuuluva Ilja Kovaltšuk on matkustanut Helsinkiin ja harjoitellut ottelupäivänä Pietarin SKA:n kanssa, mutta pelaamaan hän ei maanantai-illan ottelussa Yleisradion mukaan pääse.

"Olen hyvässä kunnossa. En tiedä, miksi en pääse pelaamaan. Se on valmentajan päätös. Olen ollut jo pari viikkoa sivussa, joten toivottavasti pääsen pian kaukaloon", hän sanoi Ylen Ossi Saariselle.

SKA:n valmentajan Vjatsheslav Bykovin päätös tekee turhaksi Anakonda.fin spekulaation siitä, minkä roolin Kovaltšuk ottelussa ottaa, onko pääseekö pinnalle pelle vai pelimies.

Katsottavaa ottelussa silti riittää. Jokerien valmentaja Erkka Westerlund on havainnoinut, että joukkue latautuu Pietarin SKA:n kohtaamiseen eri tavalla kuin muihin otteluihin. Asenne tosiaan tuntuu olevan kunnossa, sillä huolimatta Jokerien noususta sarjataulukossa SKA:n ohi, Jokerien pelaajat puhkuvat ennen ottelua kuin altavastaajat:

"Hauska asetelma. SKA tulee vierasjoukkueena tänne kuin kotiinsa. Pukukopit maalataan jos SKA ei ota meidän pukukoppiamme. Lisäksi heidän faninsa täyttävät hallin, jonka he omistavat", Jokerien Juha-Matti Aaltonen sanoo Iltalehdessä.

Westerlund on muistuttanut, että Kovaltšukin poissaolosta huolimatta Pietarin SKA:lla on heittää kaukaloon neljä kentällistä parhaita Euroopassa pelaavia kiekkoilijoita.

Mutta terveenä on myös Jokerit, joukkueesta ovat sairaslistalla ainoastaan hyökkääjä Riku Hahl ja puolustajat Daine Todd ja Oskari Korpikari.

Jokerien kokoonpano tänään:

 

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 61 Tommi Huhtala76 Jere Sallinen – 26 Petteri Wirtanen – 50 Juhamatti Aaltonen67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses18 Semir Ben-Amor – 14 Tomi Mäki – 79 Eetu Pöysti

 

4 Ossi Väänänen – 13 Ryan Gunderson6 Topi Jaakola – 77 Niko Peltola55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen60 Santeri Saari

 

1 Henrik Karlsson (Riku Helenius)

Fakta: Jokerit - SKA Helsingin Hartwall Arenassa maanantaina 5. tammikuuta. Jokerit ohitti lauantaina Pietarin SKA:n ja on sarjataulukossa toisena.