Kennedy Jokereihin - Millainen olisi NHL-tason "presidenttikenttä"? Carter, Hayes, Harding...

Tim Kennedy on KHL -joukkue Jokerien uusin pelaaja. Anakonda.fi rakensi hyökkääjähankinnan legendaarisen sukunimen innoittamana 2000-luvun NHL-pelaajista "presidenttikentällisen" - Obaman kaimaa ei löytynyt, mutta esimerkiksi Carter löytyi.

Tim Kennedy on 162 NHL-ottelua Buffalossa, Floridassa, San Josessa ja Phoenixissa pelannut yhdysvaltalaishyökkääjä, joka on juuri saapunut Suomeen. Kennedy, 29, edustaa loppukauden suomalaista KHL-joukkue Jokereita.

Keskellä ja laidassa pelaavalla jääkiekkoilija Tim Kennedyllä on huomioita herättävä sukunimi, onhan se sama kuin yhdellä Yhdysvaltain 1900-luvun mahtisuvuista. Presidentti John F. Kennedyn lisäksi huomattavan poliittisen uran tekivät Robert ja Edward Kennedy, valtaa on ollut muillakin suvun jäsenillä.

Lisäksi Tim Kennedyn täydellinen nimikaima on vapaaottelutähti. Mutta unohdetaan fyysinen voima ja leikitään ajatuksella poliittisesta powerista, vaikutusvallasta - kenelläpä sitä olisi enemmän kuin Yhdysvaltain presidentillä.

Tim Kennedyn innoittama Anakonda.fi kokoaa uudelle Jokerille kaverit "presidenttikentälliseen", 2000-luvun yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia NHL-pelaajia.

HARDING

presidentti - William G. Harding, virassa 1921 - 1923

maalivahti - Josh Harding

Harding lopetti uransa viime kevääseen dramaattisesta syystä: hän sairastaa MS-tautia. Hän jatkoi NHL-uraansa vuosia, vaikka sai diagnoosin 2012. Hän pelasi Minnesota Wildissä kahdeksan kauden ajan. Lisätietoja tästä.

CARTER

presidentti - Jimmy Carter, virassa 1977 - 1981

hyökkääjä - Jeff Carter

Carter kuuluu viime vuosien kestomenestyjän Los Angeles Kingsin avainhyökkääjiin. Sentteri on tehnyt kuluvalla kaudellakin 29 ottelussa 26 tehopistettä. Lisätietoja Carterista tästä.

ADAMS

presidentti - John Adams, virassa 1797 - 1801

hyökkääjä Craig Adams

Adams pelasi Carolinassa, Chigacossa ja Pittsburghissa peräti 951 ottelua ja lopetti NHL-uransa viime kevääseen 38-vuotiaana. Lisätietoja tästä.

JOHNSON

presidentit- Lyndon B. Johnson, virassa 1963 - 1969 ja Andrew Johnson, virassa 1865 - 1869

puolustaja - Jack Johnson

Yhdysvaltain maajoukkuepakki on tuttu suomalaisillekin tv-katsojille MM- ja olympiakisoista. Hän pelaa tällä hetkellä Jarmo Kekäläisen johtamassa Columbus New Jacketsissä. Lisätietoja tästä.

HAYES

presidentti - Rutherford B. Hayes, virassa 1877 - 1881

hyökkääjä - Jimmy Hayes

Teemu Selänteen Winnipeg Jets -aikaisen pelikaverin Keith Tkatchukin serkku on 195 cm pitkä - ja tätä kirjoitettaessa 195 NHL-peliä pelannut mies. Ajankohtaisen tilanteen voi tarkistaa tästä.

Ja kukapa joukkuetta valmentaisi: no tietysti Ron Wilson, NHL:ssäkin ansioitunut koutsi, joka muistetaan ennen kaikkea Yhdysvaltain World Cup - voittajajoukkueen vetäjänä vuodelta 1996. Wilson on myös ajankohtainen, hän saapuu Suomeen vuodenvaihteessa valmentamaan Yhdysvaltain joukkuetta nuorten MM-turnaukseen. Woodrow Wilson toimi puolestaan Yhdysvaltain presidenttinä 1913 - 1921.

Entäs sitten Suomi? NHL- tai KHL- tasolle ei ole selvinnyt yhtään Kekkosta, mutta SM-liigassa on nähty useita Halosia - ja yksi presidentin täydellinen nimikaima: Mauno Koivisto pelasi Jokereissa 1982 - 1983.

 

Kuvassa Etelä-Dakotan osavaltiossa sijaitseva Mount Rushmoren taideteos, johon on veistetty Yhdysvaltain presidenteistä George Washington (vas.), Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt ja Abraham Lincoln.