Jokerit kohtaa SKA:n - "Pudotuspelit alkavat nyt!"

Jokerit tarvitsee yhden pisteen kahdesta viimeisestä ottelustaan varmistaakseen kotiedun pudotuspelien kahdelle ensimmäiselle kierrokselle. Pisteen metsästys alkaa huippuottelussa Pietarin SKA:ta vastaan.

Helsingin Jokerit ja "paikallisvastustaja" Pietarin SKA kohtaavat KHL:n huippuottelussa Helsingissä tiistai-iltana.

"Mukava päästä pellaamaan", myhäilee Jokeri-hyökkääjä Juhamatti Aaltonen Anakonda.fi:lle.

Ennen tärkeää kotiottelua Jokerit on huilannut runsaan viikon verran maaottelutauon takia. Vaikka matkat ovat rankkoja, pelaaminen vieraskiertueilla ei Aaltosen mielestä ole. Hänen mielestään on pikemminkin pitkäpiimäistä, että pelien välissä on aina matkapäivä.

"Kyllä minun puolestani voitais pelata joka päivä niillä reissuilla", hän sanoo.

"Ja sitten kun tullaan kotiin, tuntuu, että energiaa tulee saman tien kun päästään lentokoneen renkaat koskevat kenttää."

Niin että pelata olisi voinut jo ennen tiistaitakin.

"Vaikka onhan se lepokin tietysti tärkeää. Mutta en minä näissä hommissa ole harjoittelun takia, vaan pelaamisen."

SKA-ottelun erottaa Aaltosen mielestä monista muista pelaajana siinä, että katsomo on täynnä. Se taas tuo energiaa kentällekin.

"On siinä iso ero, onko hallissa 12 vai kaksi tuhatta ihmistä."

Aaltonen on viime aikoina muodostanut tehokkaan ketjun Tim Kennedyn ja Jere Sallisen kanssa. SKA:ta vastaan tätäkin ketjua tarvitaan. Jokerivalmentaja Kalle Kaskinen kehuu ketjun panosta viime peleissä ja uskoo Sallisen olevan Aaltoselle sopiva sentteri ja tutkapari. SKA -ottelun tärkeyttä ei Kaskisen mielestä voi liikaa korostaa.

"Pudotuspelit alkavat nyt", hän sanoo.

"Jos ne sunnuntaina alkavat todenteolla, niin nyt on jo pelattava samalla asenteella. Sunnuntai tulee niin nopeasti."

Varsinkin, kun SKA tulee vastaan pudotuspeleissäkin. Jos ei heti ensimmäisellä kierroksella niin myöhemmin, jos Jokerit aikoo pelata pitkälle kevääseen.

Panostakin on, sillä Jokerien on saatava joko SKA-ottelusta tai torstain kauden viimeisestä runkosarjapelistä Moskovan Spartakia vastaan vähintään yksi piste.

Mutta onko tämä unelmatilanne lipunmyynnin suhteen, Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen? Runkosarjassa on pelattu hyvin, mutta panosta on loppuun saakka.

"No jos minä olisin saanut käsikirjoittaa pelien tulokset, Jokerit olisi varmistanut paikkansa pudotuspeleissä jo aikaa sitten ja olisi päästy myymään pudotuspelilippuja jo jokin aika sitten."

SKA- ja Spartak- otteluihin tulee ainakin yli 12 000 katsojaa kumpaankin, SKA vetänee Arenan ihan täyteen.

Teksti ja kuva: Pasi Kostiainen

Kuvassa Topi Jaakola (vas.) ja Juhamatti Aaltonen

KÄSITELTY: korjattu kirjoitusvirhe