Jokerit jatkoon - Omark yritti uusia "Hullu-Bill" -maalinsa

Helsingin Jokerit selvisi KHL:n toiselle pudotuspelikierrokselle voittamalla Dynamo Minskin 7 - 1. Ottelun puheenaiheeksi nousi ruotsalaishyökkääjä Linus Omarkin temppu, joka mukaili legendaarista "Hullu-Billin ihmetemppua" - ja Omarkin omaa Ruotsissa tekemää maalia. Anakonda.fi tarjoaa linkit Omarkin luoviin ratkaisuihin.

Jokereissa läpi kauden hurmannut LoKoMo -ketju onnistui myös ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Linus Omark, Petr Koukal ja KHL:n runkosarjan kaikkien aikojen maaliennätyksen tehnyt Steve Moses oli Minskin Dynamolle liian liukas ja ovela. Jokerit menee jatkopeleihin voitoin 4-1.

Torstain ratkaisevassa ottelussa maaleja ja lopputulosta mieleenpainuvampi oli Omarkin kolmannen erän ylivoimatilanne, jossa hän yritti tehdä maalin vastustajan maalikehikon takaa, maalivahdin selän kautta. Eräänlainen ilmaveivi löytyy YouTubesta tästä.

Omark on aiemmin onnistunut samanlaisessa tempussa. Kuvakaappaus Omarkin erikoisia rangaistuslaukausia, jalkakikkoja ja muita harvinaisuuksia sisältävästä YouTube videosta on tämän jutun kuvituksena, itse video löytyy tästä, päivänpuheenaihemaali syntyy ajassa 1.04.

Temppu, jossa kiekko laitetaan maalin takaa verkkoon veskarin selän kautta, ei kuitenkaan ole Omarkin kehittämä. Vastaavasta ovat puhuneet kaikki 1970-luvulla lapsuutensa eläneet "Hullu-Billin ihmetemppuna" niin tuon ajan lukemistona kuluneen Jääkiekkoraketin (1971) kuin Buster -urheilusarjakuvankin lukijat.

Nimen erikoinen tapa tehdä maali sai kanadalaiskiekkoilija Bill Warwickilta (1924 - 2007). Warwick teki maalin MM-kisojen ottelussa Kanada - Neuvostoliitto vuonna 1955.

NHL:ää seuraava toimittaja Jouni Nieminen kirjoitti blogiinsa Warwickin muistokirjoituksen - lainaten monien junnujen mieliin painuneen pätkän Jääkiekkoraketista:

“Hullu-Bill syöksähti maalin takana askeleen oikealle. Neuvostoliiton puolustajat ja maalivahti Nikolai Putshkov liukuivat oikealle. Hullu-Bill pysähtyi salamannopeasti ja oli ottavinaan askeleen vasemmalle. Puolustajat ja Nikolai Putshkov liikahtivat vasempaan kuin sätkynuket.Silloin Hullu-Bill Warwick pysähtyi kuin naulan kantaan ja teki jotain mitä vastustajat eivät olisi voineet aavistaa edes hurjimmissa unelmissaan. Hän kiepautti kiekon mailansa lapaan kuin ohukaisen lautaselle, nosti sen ylös ja mätkäisi kiekon Nikolai Putshkovin selkään.

 

Neuvostomaalivahti suutahti, luuli, että Hullu-Bill oli napauttanut häntä mailalla, oikaisi selkänsä kääntyäkseen ja - kiekko putosi maaliin!

 

Kaikki oli tapahtunut sekunnissa, parissa.

 

Jo ennen kuin pilli soi maalin merkiksi, Hullu-Bill tiesi onnistuneensa. Hän potki luistimillaan taaksepäin ja liukui samalla takaperin, piti käsiään korkealla koholla ja kerjäsi suu ammollaan suosionosoituksia täpötäydeltä hallilta.

 

Tällä kertaa niitä täytyi jopa hetken odottaa, siksi hämmästyneitä kaikki katsojat olivat. Eivätkä vähimmin neuvostopelaajat ja Nikolai Putshkov, jotka seisoivat maalillaan tyystin typertyneinä.” Luulajassa lapsuutensa viettänyt Omark on tainnut lukea saman tarinan. Lue Anakonda.fi:stä myös: KHL alkaa - paina mieleen tämä nimi ja numero!