Jarkko Ruudusta elämäkerta - Katso hurja videokooste uran varrelta

Hienoja maaleja, kovia taklauksia, kakku Teuvo Teräväisen naamaan - ja nyrkkiä moneen muuhun lärviin. Nämä kaikki ja muun muassa kuuluisa Jaromir Jagriin kohdistunut taklaus Torinon olympialaisissa ovat mukana Anakonda.fi:n linkittämässä videokoosteessa Jarkko Ruudusta, josta julkaistaan syksyllä elämäkertakirja.

Otava julkaisee syksyllä jääkiekkotoimittajana ansioituneen Tuomas Nyholmin kirjan Jarkko Ruutu - Jumalainen näytelmä. Kirjassa käydään läpi Ruudun ura, joka on värikkäämpi kuin luultavasti kenenkään muun suomalaisen jääkiekkoilijan. Ruutu oli niin NHL- kuin SM-liigajoukkueissaan sekä Leijona-paidassa omien rakastama ja vastustajien vihaama.

Kustantajan tiedotteen mukaan Ruudun ura esitellään paitsi hänen näkökulmastaan, myös hyökkääjän herättämien tunteiden kautta:

"Ruutu oli kaukaloiden terroristi ja sekopää, viihdepaketti vailla vertaa. Huippuälykäs pelaaja oli valmis tekemään mitä tahansa saavuttaakseen tavoitteensa. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä Ruutu repi ja raastoi itselleen paikan maailman huipulla, sielu ja kasvot haavoja täynnä, kohusta kohuun kulkien.Siinä sivussa hän pelasi 11 arvokisat Leijonissa ja oli mukana Stanley Cupin finaalisarjassa.

 

 Jarkko Ruudusta löytyy enemmän puolia kuin kenestäkään toisesta suomalaisesta jääkiekkoilijasta. Eikä ketään toista suomalaista kiekkoilijaa ole vihattu syvästi, jopa raivonsekaisin tuntein kaikkialla, missä lätkää pelataan – paitsi oman joukkueen pukukopissa.

 Tarina on ainutlaatuinen. Rajallisilla lahjoilla varustetulla ujolla vantaalaisella oli kuitenkin yksi ominaisuus, joka erotti Ruudun muista. Hän ei pystynyt antamaan periksi."

Kirjaa odotellessa voi katsoa vaikka Anakonda.fi:n linkittämää YouTube -koostetta Jarkko Ruudun uran taidokkaista - ja törkeistä - kohokohdista.