HIFK hankki venäläislupauksen - agentti Larionov ei aikoinaan tullut

Nikolai Goldobin on venäläinen kiekkoilija, jonka nimi tullee kotimaisen Liigan seuraajille lähiviikkoina hyvinkin tutuksi. 19-vuotiasta pidetään "superlupauksena", ja nyt NHL-seura San Jose Sharks on lainannut hänet HIFK:hon.

Nikolai Goldobin on San Jose Sharksin tämän kesän ykkösvaraus. 7. lokakuuta 19-vuotta täyttävää moskovalaista pidetään yhtenä ikäluokkansa lupaavimmista pelaajista. Hockey Newsin luonnehdinnan mukaan vahvuudet ovat hyökkäyspäässä: maalinteko, nopeus ja luovat ratkaisut. Tälle löytyy tukea tilastoista, sillä viime kaudella Goldobin paukutti OHL-joukkue Sarnia Stingin riveissä vakuuttavat tehopisteet: 38 maalia ja 56 syöttöä 67 ottelussa!

Miksi tällainen supermies ei sitten saa paikkaa San Josen kokoonpanosta?

Siksi, että harjoitusleirin perustella koetaan, että Goldobinin puolustustyöskentelyssä on kehittymisen varaa. Siksi Suomen Liiga, siksi HIFK ja ennen kaikkea hyvää työtä nuorten pelaajien kehittäjänä muun muassa Bluesissa, Jokereissa ja Vaasan Sportissa aiemmin tehnyt valmentaja Antti Törmänen.

Anakonda.fi arvioi, että Goldobin tulee olemaan yksi Liigan kiinnostavimmista pelaajista. Nuorena pelaajana, jonka suuret teot lienevät edessäpäin hän on etukäteen arvioiden ainakin jotain ihan muuta kuin monet muut Suomeen saakka saapuvat vahvistukset.

Kiinnostava näkökulma Goldobinin siirtoon nimenomaan Helsingin IFK:n riveihin avautuu hänen agenttinsa, jääkiekkolegenda Igor Larionovin kautta: hän oli vuonna 1989 siirtymässä Helsinkiin, kun Neuvostoliiton rautaesirippu alkoi rakoilla. Larionov pääsikin lähtemään, mutta hän valitsi seurakseen NHL-joukkue Vancouver Canucksin.

Pasi Kostiainen