Ex-Jokerista tuli KHL:n kuumin valmentajanimi

Dmitri Kvartalnovin valmentama Moskovan TsSKA johtaa jääkiekon KHL:ää. Sunnuntaina loppuunmyytyyn Helsingin Hartwall Areenaan saapuva Kvartalnov palaa tuttuun paikkaan, sillä hän pelasi Jokereissa kohukaudella 1999-2000. Anakonda.fi ennustaa Kvartalnoville uraa vielä Venäjän maajoukkueen valmentajana.

Helsingin Jokerien KHL-vastustaja Moskovan TsSKA on taitavia pelaajia vilisevä joukkue, joka on erittäin pätevästi valmennettu.

Jokerien valmentaja Erkka Westerlund sanoo joukkueen nettisivulla, ettei "sarjataulukko valehtele". Westerlundin mukaan TsSKA pystyy pelaamaan useita eri pelityylejä:

"TsSKA voi joko paineistaa kovaa tai virittää venäläiset verkot keskialueelle ja puolustaa tiiviisti keskustaa. Taktisesti meidän on oltava valmiita molempiin vaihtoehtoihin. ja pystyttävä ratkaisemaan tilanteet paremmin kuin Moskovassa."

Moskovalaiset on virittänyt sarjakärjeksi valmentaja Dmitri Kvartalnov, 48, tuttu mies Jokerien kannattajille. Hän hyökkäsi vajaan kauden 1999- 2000 Jokereissa. Tuolloin Jokerit sai hopeaa, ja kautta värittivät sellaiset Jokeri-faneissa edelleen tunteita herättävät persoonallisuudet kuin valmentajakaksikko Westerlund - Raimo Summanen sekä pelaajista muun muassa NHL:stä Suomeen palannut moninkertainen Stanley Cup -voittaja ja vanha Jokeri-maskotti Esa Tikkanen ja kovaotteinen kanadalaispuolustaja Sean Gagnon.

Kvartalnov lopetti pelaajauransa keväällä 2008. Valmentajana hän teki hyvää jälkeä Sibirin joukkueessa viime kauteen, jolloin Moskovan TsSKA kiinnitti hänet.

Tällä hetkellä ei ole liioiteltua sanoa, että Kvartalnov on KHL:n kuumin valmentajanimi. Ja se on paljon sanottu sarjassa, jossa valmentavat useat suomalaiset (muun muassa Westerlund, Matikainen, Rautakorpi), venäläiset (Biljaletdinov, Bykov) sekä kanadalaiset (Keenan, Shedden) huippukoutsit.

On todennäköistä, että Kvartalnov tullaan näkemään vielä Venäjän maajoukkueen ja/tai KHL:n varakkaimman joukkueen Pietarin SKA:n valmentajana.

Kuva: Aleksander Golovko

Fakta: Jokerit - Moskovan TsSKA Helsingin Hartwall Arenassa sunnuntaina 18. tammikuuta klo 16.30. Ottelu on loppuunmyyty.