Ennustus: viidessä vuodessa Veini -nimi yleistyy

Teemun, Veetin ja Jaajon jälkeen kannattaa varautua siihen, että muutaman vuoden kuluessa rajusti yleistyvä nimi on Veini. Anakonda.fi ennustaa, että Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen maalivahti Veini Vehviläinen nousee lähivuosina jääkiekkomaailman huipulle - ja hänen nimensä annetaan monelle pojalle.

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue voitti hopeaa myöhään sunnuntai-iltana Sveitsissä päättyneissä MM-kisoissa. Loppuottelussa Yhdysvallat voitti Suomen jatkoajalla maalein 2-1.

Leijonanpentujen suurin sankari oli maalivahti Veini Vehviläinen. Hän piti Suomen mukana ottelussa, kun Yhdysvallat vyörytti hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä.

Jos jyväskyläläislähtöinen, 18-vuotias maalivahti jatkaa kehittymistään samaan tahtiin, hän noussee jo ensi kaudella kokeilemaan kykyjään Jypin liiga-joukkueessa. Päättyneellä kaudella hän pelasi lähinnä Mestistä  Jyp-Akatemiassa.

Jos asioiden edelle mennään vielä pidemmälle, Vehviläisessä on aineksia maajoukkueeseen ja NHL-ammattilaiseksi saakka. Jääkiekkosivusto Jatkoaika arvioi Vehviläisen jopa Liigassa läpimurron tehneitä Juuse Sarosta, Ville Hussoa ja Kevin Lankista lahjakkaammaksi.

Mihin tämä sitten johtaa? Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin etunimen kopiointiin. Veini -nimessä on samanlaista soundia kuin Veetissä, suosikkinimeksi laulaja Veeti Kallion innoittamana nousseessa pojannimessä. Helsingin Sanomien mukaan Veeti nousi harvinaisesta nimestä Suomen suostuimmaksi vuonna 2005, kun Kallion suosio oli huipussaan.

Vastaavalla tavalla poikien nimeämiseen ovat vaikuttaneet myös muun muassa jääkiekkoilijat Teemu Selänne, Otakar "Otto" Janecky - ja radiojuontaja Jari "Jaajo" Linnonmaa.

Anakonda.fi ennustaa, että vuonna 2020 kastetaan vähintään 150 Veiniä - ja Veini Vehviläinen on yksi Suomen parhaista jääkiekkomaalivahdeista.