Nettihitti: Kakkosdivarin maalivahti teki maalin torjumalla - katso Kanadassakin puhuttanut video

Uusikaarlepyyn MulK ei ole Suomen tunnetuimpia jääkiekkoseuroja, mutta joukkueen maalivahti Matti Syväpuron nimi on mainittu Kanadassa saakka. Kakkosdivarin ottelussa tehtyä torjuntaa, josta kiekko kimpaa vastustajan maaliin saakka, on kehotettu itse Martin Brodeurin katsomaan tarkasti.

- Martin Brodeurilla voi olla kolme kertaa enemmän tehtyjä maaleja kuin tällä maalivahdilla, mutta hän voisi saada tästä muutamia vinkkejä siitä, miten rebound-kiekot muutetaan hyökkäyksen aseiksi, kanadalaisen TSN-sivuston kiekkoblogissa kirjoitetaan.

Divarilätkä ei usein ylitä uutiskynnystä Suomessakaan, mutta tällä kertaa erikoinen tapaus on huomattu ohessa olevan YouTube -videon takia Kanadassa saakka.

Matti Syväpuron torjunta nähtiin viikonloppuna MulKin ja pietarsaarelaisen Jeppis Hockeyn ottelussa. Joukkueet pelaavat siis kakkosdivaria, Suomen neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Videon ohessa muistutetaan näiden pohjalaisjoukkueiden linkistä nyky-NHL:ään: Jeppiksen riveissä pelaajauransa aloitti täksi kaudeksi Torontoon palannut Leo Komarov.

Poikkeuksellisesta maalista uutisoi ensimmäisenä Ylen ruotsinkielinen urheilutoimitus Yle Sporten.