Nyt pullotettiin oikea miehen tuoksu:"Eau De Grill", suomalainen grilli!

Suomen ainoa parfymööri, tuoksujen suunnittelija Max Perttula on tehnyt uuden tuotteen: Eau De Grill lienee maailman ensimmäinen miestuoksu, jossa on tavoiteltu grillin hajua! Anakonda.fi kysyi Perttulalta, epäilikö hän joutuneensa käytännön pilan kohteeksi?

Lidl lanseerasi tämän vuoden Grillimaisteri -kampanjansa ja -tuotteistonsa keskiviikkona Helsingin Kaapelitehtaalla. Kirsikkana kakun päällä - vai pitäisikö sanoa makkarana tikun nokassa - komeili Max Perttulan tilaustyönä suunnittelema Eau De Grill, grillin hajumaailmaa tavoitteleva tuoksu.

Anakonda.fi tapasi Perttulan, joka puhkui intoa luksus-tuotteelta näyttävän - ja tuoksuvan - uutuutensa äärellä.

Mutta olihan häneltä kysyttävä, mitä hän ajatteli Lidlin lähestyessä ensimmäistä kertaa? Tuliko mieleen, että nyt vedätetään? Että nyt joku kaveri höynäyttää häntä käytönnön pilalla?

"Ei, ei tosiaankaan", Perttula vastaa hämmästyneenä.

"Minun työtäni on se, että erilaiset tahot tilaavat minulta nimikkotuoksuja."

Ok, sitä parfymööri epäilemättä tekee. Ja Perttula taitaa olla Suomen ainoa parfymööri. Viitasaarelainen, Ruotsissa 1972 syntynyt Perttula on tuoksujen suunnittelijana kutsumustyössään. Se, että hän nyt pystyy vangitsemaan purkitettuun nesteeseen juuri sopivasti savua ja muuten "vaaleaa puuta", on itseoppineen parfymöörin ammattitaitoa. Perttula on pyörittänyt omaa Max Joacim Cosmetics -yhtiötä.

Perttula on myös  tehnyt paljon musiikkivideoita ja noussut niillä jonkinlaiseksi YouTuben kulttisuosikiksi. Perttulan Maxitse -kanavan löytyy tästä.

Naisille ja miehille suunnattujen, valko- ja tummapakettisten Eau De Grill -tuoksujen lisäksi Lidl panostaa grillikauteen viime vuodesta tuttuun tapaan tähtikokkien vetämällä Grillimaisteri -kiertueella. Uutta on Grillauksen SM-kisat.

Viime vuonna Grillimaisteri -kiertueella oli tullut jopa tappelua, kun kaikki halukkaat eivät mahtuneet esittelemään grillaustaitojaan. Tänä vuonna osallistumaan kannustetaan innostunevat entistä useammat, sillä Grillauksen SM-voittajalle maksetaan 10 000 euron palkinto.

Perttulan tuoksua on Lidlin kaupallisen johtajan Timo Hansion mukaan saatavilla vain rajoitettu erä ja se myydään Grillimaisteri -kiertueella.

Suurin osa suomalaisista hankkii vastaavan odöörin grillaamalla itse.

"Tutkimustemme mukaan 90 prosenttia suomalaisista harrastaa grillausta", Hansio sanoo.

"Prosentti näistä ihmisistä grillaa joka päivä."

 

Hänelle ja sinulle, grillintuoksua, kauniisti pullotettuna.

Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio (vas.), juontaja Arttu Harkki ja Eau De Grill -tuoksun suunnittelija Max Perttula.

Grillimaisteri -kiertueen kokkeja ovat muun muassa Meri-Tuuli Lindström...

...Hans Välimäki...

... ja Janne Pekkala.

Teksti ja kuvat: Pasi Kostiainen