Yhteistyöllä Eurooppaan - My First Band saa vetoapua Sunrise Avenuelta

Yli 90 000 ihmistä näki My First Bandin saksankielisessä Euroopassa kiertueella. Yhteistyö Sunrise Avenuen kanssa jatkuu. Miten paljon yhteisestä managerista on apua?

Sunrise Avenue on yksi suosituimpia rockyhtyeitä saksankielisessä Euroopassa - ja se on merkinnyt onnenpotkua myös toiselle helsinkiläiselle yhtyeelle, My First Bandille.

Kun Sunrise Avenue teki talvella kiertueen Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä, pääsi My First Band lämmittelijänä mukaan, vaikka uutta levyä ei vielä ollutkaan markkinoitavana.

-Kun esiinnytään Hartwall Arenan kokoisissa paikoissa, tulijoita lämmittelijäksi kyllä olisi. Tällä kertaa edut kohtasivat, sanoo Mikko Saukkonen.

Hän on sekä Sunrise Avenuen että My First Bandin manageri. Yhtyeiden välit ovat muutenkin varsin lämpimät. Sunrise Avenuen laulaja ja biisintekijä Samu Haber toimii My First Bandin soittajille eräänlaisena mentorina. Vaikka nämä ovat jo kokeneita ammattilaisia, kansainvälisestä keikka- ja pr-työstä Haberilla on kerrottavaa, se poikkeaa kuitenkin paljon Suomen kiertämisestä.

Saukkosen yhteistyö Sunrise Avenuen kanssa on avannut My First Bandille ovia Saksassa - tai saanut ainakin eräät portinvartijat vastaamaan puheluihin.

-Mutta niiden puhelujen jälkeen bändin on ollut itse osoitettava, että on kehujen arvoinen.

Toistaiseksi se on onnistunut. My First Band on myös Suomessa hyvässä nosteessa, sillä juuri julkaistun Corazon -albumin kappale Don` t Break My Corazon on jo noussut radiohitiksi. Saksassa albumi julkaistaan toukokuun lopussa.

FAKTA: Sunrise Avenue ja My First Band tekevät myös kesällä yhteisiä keikkoja Saksassa ja Itävallassa. Aiemmin menestyneistä suomalaisista vientibändeistä yhdessä ovat kiertäneet muun muassa HIM ja The Rasmus 2000-luvun alussa sekä Nightwish ja Sonata Arctica.